,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Очільниця Студентської ради ЧДТУ Ольга Басараб отримала відзнаку Черкаської обласної військової адміністрації
Четвер, 17 листопада 2022 19:27

Очільниця Студентської ради ЧДТУ Ольга Басараб отримала відзнаку Черкаської обласної військової адміністрації

Очільниця Студентської ради ЧДТУ Ольга Басараб отримала відзнаку Черкаської обласної військової адміністрації

17 листопада 2022 року з нагоди Міжнародного дня студентів на базі Черкаського державного бізнес-коледжу відбулася зустріч начальника Черкаської ОВА Ігоря Табурця з головами студентських рад закладів вищої, фахової передвищої освіти. Студентську спільноту Черкаського державного технологічного університету  на зустрічі з керманичем області представляли очільниця Студентської ради ЧДТУ Ольга Басараб, секретарка Студентської ради при ОДА, третьокурсниця факультету економіки та управління ЧДТУ Настя Процідило, студентка спеціальності «Політична філософія», начальниця відділу студентського розвитку та культурних програм ЧДТУ Марина Северинчук та голова Студентської ради ВСП «Смілянський промислово-економічний фаховий коледж ЧДТУ» Вероніка Дядченко.

На початку заходу присутні вшанували світлу пам'ять полеглих воїнів та мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації.

Звертаючись до студентства, Ігор Табурець подякував здобувачам освіти за проактивну громадянську позицію та долучення до волонтерської діяльності.

– Сміливі, цілеспрямовані та наполегливі, за час війни ви подорослішали на роки. Здобуваючи освіту, проходите справжню школу життя і боротьби. Сьогодні вкотре переконався в потужності нашої студентської спільноти. Дякую кожному навчальному закладу за ваші проєкти підтримки наших захисників. Ми всі маємо працювати на перемогу України! А нинішнім студентам у майбутньому – робити її ще сильнішою, розбудовувати і розвивати!, – зазначив у вітальній промові начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

 Принагідно Ігор Іванович вручив Подяки Черкаської обласної військової адміністрації «За гідний внесок у справу зміцнення обороноздатності України та відновлення її територіальної цілісності, високий рівень патріотизму, активну громадську діяльність, волонтерську ініціативу» та пам'ятні монети «Ой у лузі червона калина» студентам-активістам Черкащини, поміж яких і очільниця студради ЧДТУ Ольга Басараб.

Після урочистої частини відбулося засідання Студентської ради при Черкаській ОВА «Ідемо різними шляхами – мета єдина перед нами!», під час якого голови студентських рад презентували благодійні та волонтерські проєкти, які студенти Черкащини успішно реалізують у своїх закладах.

В.о. голови Студради ЧДТУ Ольга Басараб розповіла студентській спільноті про студентський кіберфронт, волонтерство та мистецькі акції у Черкаському державному технологічному університеті. 

– Жоден студент мого рідного технологічного університету не лишився осторонь цієї жорстокої несправедливої війни. Разом, спільно, в єдності, ми долаємо цей виклик, допомагаємо один одному, подаємо руку допомоги тим, хто її потребує, допомагаємо Збройним силам України і віримо у їхню Перемогу. Адже кожен з нас – патріот своєї країни, який мріє про успішне майбутнє саме тут, на українській землі!, – наголосила наприкінці своєї презентації Ольга Басараб, запросивши усіх після Перемоги разом заспівати Гімн України та прославити українських Героїв на Площі знань ЧДТУ.