,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ у Всесвітній день філософії пройшов IХ Філософський форум «Україна майбутнього: спроба філософського осмислення»
Четвер, 17 листопада 2022 19:03

У ЧДТУ у Всесвітній день філософії пройшов IХ Філософський форум «Україна майбутнього: спроба філософського осмислення»

У ЧДТУ у Всесвітній день філософії пройшов IХ Філософський форум «Україна майбутнього: спроба філософського осмислення»

17 листопада 2022 року, у Всесвітній день філософії, кафедра філософських і політичних наук Черкаського державного технологічного університету вже традиційно згуртувала філософолюбів і мудролюбів на IХ Філософському форумі «Україна майбутнього: спроба філософського осмислення»

Цьогоріч онлайн-подія налічувала понад півсотні небайдужих до філософської думки учасників з різних куточків України та з-за кордону.

В.о. ректора ЧДТУ Олег Григор привітав учасників зі святом мудрості та філософської думки, побажавши  цікавих дискусій та натхненних світоглядних пошуків. 

За словами завідувачки кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ Анжели Бойко, філософія безупину демонструє свою значимість та актуальність, адже саме філософія творить сенси майбутнього, допомагає долати виклики, які постають перед суспільством, зокрема у воєнний час.  

До активного обговорення теми форуму долучилися фахові українські філософи: докторка філософських наук, професорка, завідувачка кафедри філософії Харківського національного медичного університету Катерина Карпенко; кандидат філософських наук, доцент кафедри соціально-гуманітарної освіти Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Михайло Жук; кандидатка філософських наук, завідувачка кафедри філософії і суспільних наук Національного університету  «Чернігівська політехніка» Наталія Шакун; доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності Південноукраїнського національного педагогічного університету Євген Борінштейн.

Аналізуючи війну та її філософію, доповідачі у своїх виступах приділили увагу таким темам: «Екоцид як філософська проблема»,  «Філософія політики у вимірі світу 4.0+, цифрового суспільства, реалій військового стану»,  «Українська філософія як теорія національного самоусвідомлення» та «Категоричні імперативи сучасного суспільства».

Попри онлайн формат IХ Філософський форум «Україна майбутнього: спроба філософського осмислення» спонукав до інтелектуальної комунікації, обміну ідеями, аналізу актуальних питань, пошуку сенсів та вкотре відкрив нові простори для філософської думки і слова. 

Принагідно Черкаський державний технологічний університет вітає усіх, хто прагне пізнавати себе і навколишній світ, хто не припиняє досліджувати фундаментальні істини, продукувати власні теорії та висновки, з Міжнародним днем філософії! Здавна філософію вважають матір'ю всіх наук – просякнута любов'ю до мудрості, вона заклала основу критичного, незалежного і творчого мислення.