,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ президент Академії політичних наук України Петро Мироненко презентував тритомник «Збочена росія та ознаки Третьої світової війни»
Четвер, 15 вересня 2022 12:40

У ЧДТУ президент Академії політичних наук України Петро Мироненко презентував тритомник «Збочена росія та ознаки Третьої світової війни»

У ЧДТУ президент  Академії політичних наук України Петро Мироненко презентував тритомник «Збочена росія та ознаки Третьої світової війни»

14 вересня 2022 року у Черкаському державному технологічному університеті президент  Академії політичних наук України Петро Мироненко презентував тритомник «Збочена росія та ознаки Третьої світової війни. Нотатки із щоденника політолога».

Ознайомитися з новим науковим доробком засновника Академії політичних наук України та обговорити актуальні соціальні, політичні та геополітичні питання, пов’язані з війною росії проти України, завітали викладачі та студенти єдиного технологічного закладу вищої освіти регіону.

– Сьогодні перед нами стоїть важливе завдання – формувати ідеологічну складову держави, майбутнє якої саме за молоддю, –  зауважив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.

У своїй книзі, спираючись на особистий досвід, Петро Мироненко через нередаговані щоденникові нотатки намагається донести до громадян України своє бачення причин війни, що розв’язана на мирній українській землі. Доктор політичних наук із воєнно-політичною освітою та великим досвідом практичного управління зазначає, що достатньо вивчив ментальність російського населення та модель суспільно-державного устрою російської федерації, адже він тривалий час жив серед російського населення  – навчався у двох вищих учбових закладах, служив від солдата до офіцера, працював у державних і наукових установах, брав участь у громадському житті.

Відтак, нотатки зі щоденника політолога Петра Мироненка оприлюднюються з метою розуміння ментальності російського населення та форми державного правління держави-агресора росії, яка розв’язала Третю світову війну на території України, де вчиняє геноцид Українського Народу, без чого неможливо зрозуміти наміри ворога, що приймає стратегічні рішення в умовах воєнно-політичного протистояння. 

Презентація видання «Збочена росія та ознаки Третьої світової війни» проходила у форматі живого діалогу з автором, під час якого аналізували сутність держави-агресора та її населення, яке успадкувало ментальність народів Орди, що заснувала Московське князівство, визначали потужність боротьби українського народу в світовому цивілізаційному вимірі та прогнозували крах російської імперії.

– Держава, котра не дбає про розвиток гуманітарної освіти і науки, втрачає шанс сформувати громадянське суспільство і врешті отримує індиферентну масу, якій все одно, де жити, на кого працювати, кому служити. У підсумку держава втрачає саму себе – припиняє своє існування, –  зазначає автор.

Студентська молодь активно відгукнулася на порушену Петром Мироненком тему, демонструючи свою свідомість та небайдужість до долі України. 

– Не може бути дружби з народом, який хоче його вбити, – таке послання адресував теоретик-аналітик і практик, політолог Петро Мироненко студентству, наступникам, наголошуючи, що саме молодь формуватиме українську політичну еліту. 

Ознайомитися з тритомником «Збочена росія та ознаки Третьої світової війни. Нотатки із щоденника політолога» та «Спогади про майбутнє. Хроніки війни (24.02.2022 – 24.08.2022)» можна на сайті Академії політичних наук України: http://aps-ua.org/download-category/magazine/.