,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ представник кіберполіції презентував проєкт «MRIYA» – платформу для протидії російській пропаганді
Четвер, 15 вересня 2022 15:15

У ЧДТУ представник кіберполіції презентував проєкт «MRIYA» – платформу для протидії російській пропаганді

У ЧДТУ представник кіберполіції презентував проєкт «MRIYA» – платформу для протидії російській пропаганді

15 вересня 2022 року до Черкаського державного технологічного університету на зустріч із викладачами та студентами завітав випускник факультету інформаційних технологій і систем ЧДТУ, а нині інспектор відділу протидії кіберзлочинам в Черкаській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України для презентації проєкту «MRIYA». Цей проєкт з 24 лютого 2022 року Кіберполіція України спільно з волонтерами та небайдужими громадянами перетворила у потужну ініціативу протидії російським окупантам у медіа-просторі. 

– Сьогодні ми маємо протистояти ворогові на всіх фронтах, не виключаючи інформаційний. Інформаційна війна у сучасних умовах є одним із вирішальних факторів перемоги. Саме тому ми повинні докласти максимум зусиль, аби перемогти і на інформаційному фронті також, – наголосив у вітальній промові проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ, професор Валентин Лазуренко

Під час зустрічі інспектор відділу протидії кіберзлочинам в Черкаській області ознайомив учасників зі складовими проєкту, зокрема розповів про політику соцмереж та про функції каналу і боту «StopRussia | MRIYA» та боту «Народний месник». Відтак, за словами інспектора кіберполіції, завдяки каналу «StopRussia | MRIYA» кіберполіція перевіряє та блокує ресурси, які поширюють фейки та пропаганду, котрі надходять у бот «StopRussia | MRIYA»; надає систематично онлайн-завдання для підписників у боротьбі в кіберсередовищі та створює інструкції для протидії на інформаційному фронті. Своєю чергою, чат-бот «Народний месник» приймає інформацію про пересування ворожої техніки, російських військових та їх поплічників, виявлених мародерів або ж знайдені нерозірвані боєприпаси, котру опрацьовують модератори боту та документують органи Національної поліції України.

– Найбільша сила кіберспільноти — це наші підписники, завдяки яким кіберполіція успішно блокує та протидіє російській агресії в Інтернеті, – зазначив інспектор відділу протидії кіберзлочинам в Черкаській області та заохотив учасників зустрічі долучитися до кіберармії.

Упродовж презентації молодь активно вела діалог з інспектором кіберполіції, ставила запитання, ділилася досвідом, цікавилася особливостями роботи в кіберполіції та можливостями проходження практики чи стажування.