,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Першокурсники ЧДТУ пройшли традиційну церемонію інавгурації з нагоди початку нового навчального року
Понеділок, 12 вересня 2022 16:00

Першокурсники ЧДТУ пройшли традиційну церемонію інавгурації з нагоди початку нового навчального року

Першокурсники ЧДТУ пройшли традиційну церемонію інавгурації з нагоди початку нового навчального року

12 вересня 2022 року вже традиційно у Черкаському державному технологічному  університеті відбулася інавгурація першокурсників із нагоди початку нового 2022/2023 навчального року, адже ЧДТУ не лише зберігає українські звичаї, а й активно впроваджує європейські традиції відзначення таких особливих дат, як початок нового навчального року. 

Цьогоріч важлива подія отримання статусу студентів відбулася в період жорстокої російсько-української війни, коли українці змушені виборювати своє право на існування в мирній, суверенній, незалежній державі. Відтак, кожен першокурсник та першокурсниця, обравши навчання саме в українському закладі вищої освіти – єдиному технологічному університеті Черкащини,  продемонстрували неабияку віру в Україну та її незалежне мирне майбуття. 

Учорашні школярі, а віднині студенти престижного закладу вищої освіти урочисто склали Присягу Студента ЧДТУ, слова якої мають стати дороговказом для першокурсників. Кожен студент та студентка, присягнувши на вірність своєму університету, отримали Інавгураційний Сертифікат на згадку. 

Із вітальними словами звернувся до молоді ректор ЧДТУ Олег Григор, подякувавши за вибір Черкаського державного технологічного університету та заохотивши молодь не втрачати жодної миті кожної миті студентського життя.

– Вже за кілька років ви формуватимете інтелектуальну еліту міста, області, України. Зі свого боку ми докладемо максимум зусиль, аби ви були конкурентоспроможними на ринку праці. ЧДТУ –  Час Для Твого Успіху, тож не марнуйте цей час, – наголосив у вітальній промові ректор ЧДТУ Олег Григор. 

Цього дня у святковій родинній атмосфері ректор ЧДТУ Олег Григор вручив Дипломи лауреатів патріотичних конкурсів, що проходили навесні в ЧДТУ. Відтак, Диплом Лауреата Черкаського регіонального конкурсу патріотичного малюнка «Рашизму – ні! Наближаємо велику ПЕРЕМОГУ» – «За оригінальність» Олег Григор вручив випускниці Черкаської спеціалізованої школи №28 імені Тараса Шевченка, а нині студентці факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування ЧДТУ Марині Смаглій.

Учасником і переможцем Черкаського регіонального літературного конкурсу «Крила української Перемоги» у  номінації «Авторська патріотична пісня» став гурт ЧДТУ «Жарти в сторону», який з рук ректора отримав Дипломом першого ступеня за пісню «Наша рідна Україна». 

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, полеглих у боротьбі за свободу нашої України, героїв Небесної Сотні, борців за права і свободи людини під час Революції гідності. Героїв – солдатів і офіцерів Збройних сил, Державної прикордонної служби, Національної гвардії і Служби безпеки, добровольців, які зі зброєю в руках відстоюють територіальну цілісність нашої батьківщини, незламних Азовців, невинних українців, які стали жертвою збройної агресії росії. 

Покласти квіти до пам’ятника «Борцям за волю України» на Алеї Слави міста Черкас делегували студентку факультету інформаційних технологій і систем Поліну Ганжу та голову студентської ради факультету економіки та управління Ярослава Яшного

 До святкових привітань доєдналася виконуюча обов’язки голови Студентської ради ЧДТУ, студентка факультету електронних технологій, автотранспорту та машинобудування Ольга Басараб та побажала першокурсникам успіхів у навчанні та яскравих, насичених подіями років у Черкаському державному технологічному університеті. 

Після натхненних слів привітань відбувся символічний обряд входин першокурсників до дружньої викладацько-студентської  родини Черкаського державного технологічного університету, під час якого декани факультетів зустріли нових членів родини запашними короваями, а професорсько-викладацький склад вишу та гості свята щедро засіяли студентів «зерном науки», щоб воно проросло в юних серцях та незабаром дало щедрий урожай.

Наприкінці офіційної частини на студентів, викладачів, батьків і гостей свята чекало ближче знайомство у факультетських родинах.

Музичні композиції під час події дарували: студентський гурт «Жарти в сторону» та черкаський Квартет української народної пісні «Рута-м’ята», в складі Аліни Чумаченко, Галини Сало, Катерини Лихолай, Яни Видеборець, керівники Дмитро Фурса та Наталія Шмараєва-Гожа. 

Черкаський державний технологічний університет десятиліттями впевнено підтверджує імідж стабільного університету, який випускає висококваліфікованих фахівців із актуальних спеціальностей та закликає своїх студентів «Вчитись, працювати, жити на Черкащині».