,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Перспективне партнерство освіти та бізнесу задля відбудови країни: ЧДТУ співпрацюватиме з ТОВ «ЕНЕРГОЛЮКСМОНТАЖ»
П'ятниця, 27 травня 2022 14:07

Перспективне партнерство освіти та бізнесу задля відбудови країни: ЧДТУ співпрацюватиме з ТОВ «ЕНЕРГОЛЮКСМОНТАЖ»

Перспективне партнерство освіти та бізнесу задля відбудови країни: ЧДТУ співпрацюватиме з ТОВ «ЕНЕРГОЛЮКСМОНТАЖ»

27 травня 2022 року Черкаський державний технологічний університет в особі ректора Олега Григора та Товариство з обмеженою відповідальністю «Електролюксмонтаж» в особі директора Івана Нікітіна скріпили підписами Договір про співпрацю в напрямку навчальної, навчально-методичної та науково-дослідної роботи університету та взаємного обміну досвідом з метою поліпшення якості підготовки фахівців, закріплення теоретичних знань та їх практичного застосування на виробництві. 

Враховуючи взаємну зацікавленість, у межах розпочатої співпраці, партнери домовились про спільні дії в напрямку підготовки кадрів для роботи на підприємствах України. Зокрема, йдеться про обмін досвідом, організацію та проведення практичного навчання студентів на виробництві, виробничих та переддипломних практик, організацію спільних наукових та науково-технічних конференцій, симпозіумів, семінарів та інших заходів, проведення лекцій, семінарів та навчання за участю спеціалістів від кожної сторони.

Принагідно представники ЧДТУ  – ректор Олег Григор, перший проректор Артем Гончаров, проректор з гуманітарно-виховних питань Валентин Лазуренко, декан будівельного факультету Денис Грецький та завідувач кафедри електротехнічних систем факультету електронних технологій і робототехніки Олександр Ситник – обговорили із засновником ТОВ «Електролюксмонтаж» Євгеном Завріним та засновником  партнетрської компанії «Стейбл Енерджі» Володимиром Бурячинським перспективи співробітництва закладу вищої освіти, який здійснює підготовку спеціалістів за технологічними спеціальностями, з підприємствами, що продовжують працювати на розвиток вітчизняної енергетики в умовах воєнного стану. 

Ми зацікавлені у подальшому працевлаштуванні наших випускників в Україні й на Черкащині зокрема. Аби фахівці з дипломами ЧДТУ, які проявлять себе справжніми професіоналами, розвивали країну, рідний регіон, виводили вітчизняну промисловість на світовий рівень, – зазначив у розмові ректор ЧДТУ Олег Григор. 

Представники бізнесу наголосили: навіть у нелегкі воєнні часи попит на фахівців у галузі енергетики, будівництва, геодезії завжди є. Понад те, реформування цих галузей до європейських стандартів вимагає креативного, нестандартного підходу, сучасного бачення, потенціал до якого нині мають саме молоді спеціалісти. 

Зрештою, партнери домовились про організацію онлайн та офлайн зустрічей студентів ЧДТУ із представниками компаній «Електролюксмонтаж» та «Стейбл Енерджі», екскурсій на підприємства аби підвищити зацікавленість здобувачів освіти професією та перспективами в ній.