,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 21 травня – День Європи в Україні
Субота, 21 травня 2022 11:58

21 травня – День Європи в Україні

21 травня – День Європи в Україні

Щороку в третю суботу травня в Україні відзначають День Європи. Цьогоріч день єдності з європейським світом наша країна відзначає у стані повномасштабної війни проти російського агресора. Сьогодні Європейський Союз стоїть пліч-о-пліч з Україною, надаючи всебічну підтримку нашій державі та українцям. Мільйони громадян знайшли прихисток від війни у країнах ЄС. 

Майбутнє членство в ЄС – це прагнення, яке об'єднало всю Україну і має підтримку в усіх регіонах країни – 91% всіх громадян (абсолютний рекорд за всю історію України). 28 лютого Україна інтенсифікувала рух до членства в Європейському Союзі, подавши заявку на вступ. Наша ціль – якомога швидше отримання статусу кандидата в члени ЄС як офіційного закріплення прагнень українців. 

Україна непохитна в своєму виборі майбутнього – ми є частиною європейської родини. День Європи в Україні – це день єдності України та Європейського Союзу перед обличчям спільної загрози. Ми разом – потужна сила для оборони цінностей вільного демократичного світу, таких як верховенство права, повага до людської гідності, свобода, демократія, рівність та повага до прав людини. Адже демократичні цінності та свободи закладені в ДНК українців.