,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 21 травня – День науки в Україні
Субота, 21 травня 2022 09:38

21 травня – День науки в Україні

21 травня – День науки в Україні

Щороку у третю суботу травня в Україні відзначається професійне свято працівників науки.

Наука значно полегшує наше життя, служить на благо людства і об'єднує людей в прагненні зробити світ кращим. Завдяки науці людство досягло прогресу розвитку пройшло шлях від перших спроб вивчення світу до космічних польотів та нанотехнологій.

Наука нерозривно пов’язана зі сферою освіти. Доповнюючи одна одну, ці дві галузі створюють симбіоз взаємодопомоги ‒ освіта забезпечує науку новими методами пізнання, а наука, натомість, віддячує інструментарієм для подальшого розвитку та вдосконалення. Україна являє собою державу з високим рівнем освіти і науки. 

Навіть у воєнний час вітчизняна освіта і наука проходять потужні трансформації та зміни, а сучасні наукові відкриття допомагають пришвидшити ці якісні зміни на краще.

Науковці Черкаського державного технологічного університету активно беруть участь у реалізації високотехнологічних ініціатив і проєктів державного та міжнародного рівнів, долучаються до роботи всеукраїнських та міжнародних конференцій, семінарів та тренінгів. Публікації науковців ЧДТУ цитуються вченими по всьому світу, а розробки та винаходити посідають чільне місце серед визначних досягнень вітчизняної науки.

Черкаський державний технологічний університет пишається талановитими прогресивними науковцями, підтримує наукові ідеї, сприяє їх втіленню задля розвитку української науки. Цього дня Черкаський державний технологічний університет зичить усім, чиї долі пов'язані з наукою, важливих відкриттів, особистих досягнень, розширення наукових горизонтів, підкорення нових наукових вершин і, звісно, Перемоги!