,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ керівництво області ознайомилося із сучасною науково-технічною базою
Понеділок, 23 травня 2022 12:51

У ЧДТУ керівництво області ознайомилося із сучасною науково-технічною базою

У ЧДТУ керівництво області ознайомилося із сучасною науково-технічною базою

20 травня 2022 року під час візиту до Черкаського державного технологічного університету начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець та голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний у супроводі начальника Управління освіти і науки ЧОВА Валерія Данилевського, ректора ЧДТУ Олега Григора, проректорів та науковців ознайомилися з матеріально-технічною базою провідного технологічного закладу вищої освіти регіону.

Очільники області оглянули Інжинірингову лабораторію Noosphere Engineering School  – проєкт ГО «Асоціація Ноосфера», що створює ефективну startup платформу для молодих спеціалістів України та інтегрує наукові підходи у бізнес-середовище. Головний інструмент Noosphere Engineering School – ефективна взаємодія студентів, менторів, технічних експертів та бізнес-практиків. На волонтерських засадах представники Noosphere Engineering School діляться науковими методами вирішення бізнес-задач, а відтак розширюють можливості для майбутніх підприємців і науковців України.

Варто зазначити, що в Черкасах розташована одна з восьми локацій Noosphere Engineering School в Україні (дві у Дніпрі, інші – у Києві, Рівному, Запоріжжі, Житомирі, Чернівцях, Житомирі).

Окрім цього, Ігор Табурець та Анатолій Підгорний відвідали лабораторію «Сучасних цифрових рішень і робототехнічних систем», яка була відкрита за підтримки Черкаської обласної державної адміністрації і Черкаської обласної ради до 58-ї річниці Черкаського державного технологічного університету. Тоді у межах «Обласної програми підтримки вищих навчальних закладів Черкаської області» було придбано обладнання для створення лабораторії сучасних цифрових рішень і робототехнічних систем, зокрема стартові набори Raspberry Pi 3, комплекти Arduino, набори датчиків для Arduino, IP-АТС, IP-телефони та контрольно-вимірювальне обладнання.

Сьогодні кафедра робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки факультету електронних технологій і робототехніки ЧДТУ активно бере участь у впровадженні і розвитку сучасних цифрових технологій. Зважаючи на бурхливий розвиток інформаційних технологій та швидку цифровізацію суспільства, фахівці з комп'ютерних мереж та телекомунікаційних технологій потребують грунтовної підготовки. Саме тому сотні тисяч студентів в Мережевих академіях Cisco по всьому світу набувають знання і навички, які необхідні для створення, проєктування і обслуговування локальних і глобальних мереж, забезпечення їх захисту від інформаційних загроз. Мережева академія Cisco при Черкаському державному технологічному університеті користується популярністю, адже пропонує комплексне середовище навчання, що надає доступ до мультимедійних онлайнових навчальних курсів та засобів онлайн-тестування, а також проведення лабораторних робіт на обладнанні Cisco, в ході яких слухачі можуть набути практичних навичок створення та обслуговування локальних і глобальних мереж, забезпечення їх інформаційного захисту.

Побували гості університету і в новій конференцзалі, де проводяться зустрічі, семінари, лекції, тренінги та інші важливі події. Сучасне обладнання конференцзали дозволяє проводити заходи із залученням учасників по відеозв'язку.