,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ очільники області нагородили лауреатів обласної премії молодим науковцям Черкащини
П'ятниця, 20 травня 2022 17:01

У ЧДТУ очільники області нагородили лауреатів обласної премії молодим науковцям Черкащини

У ЧДТУ очільники області нагородили лауреатів обласної премії молодим науковцям Черкащини

Напередодні Дня науки, 20 травня 2022 року, у Черкаському державному технологічному університеті пройшло офіційне нагородження Лауреатів премії молодим науковцям Черкащини, яку Черкаська обласна державна адміністрація заснувала спільно з Черкаською обласною радою з метою підвищення престижу наукової діяльності в області, сприяння створенню позитивного середовища для розвитку науки, підтримки розвитку винаходів, мотивування найкращих молодих вчених до нових відкриттів.

Цьогоріч із 23 претендентів комісія визначила 10 номінантів: 8 молодих науковців і 2 колективи науковців.

Начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець та голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний у присутності начальника Управління освіти і науки ОВА Валерія Данилевського, ректора ЧДТУ Олега Григора, керівного складу Черкаського державного технологічного університету вручили Дипломи Лауреата обласної премії молодим науковцям Черкащини.

Черкаські наукові школи відомі не лише на Черкащині, а й далеко за межами країни. Зараз Україна, як ніколи, потребує нових, нестандартних рішень у всіх сферах. Все, чим сьогодні займаються науковці, спрямоване на те, аби Україна залишалася демократичною, європейською країною, з європейськими цінностями, із захистом людських прав і свобод.  Я впевнений, що з таким науковим потенціалом ми посядемо гідне місце у розвиненому світі, наголосив начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець, подякувавши науковцям за роботу та побажавши нових досягнень.

Зі свого боку, голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний зауважив, що ця премія має слугувати стимулом для нових наукових досягнень, підкорення нових горизонтів у безкрайому світі науки.

Війна внесла свої корективи у функціонування всіх галузей діяльності людини: економіки, промисловості, машинобудування тощо. Ми постали перед низкою викликів, і я впевнений, що фундаментом для швидких і креативних рішень у відновленні нашої держави буде саме наукова спільнота. Зокрема й талановиті черкащани, яких ми сьогодні нагороджуємо. Дякуючи їм, ми зможемо швидко відновити Україну і зайняти своє місце серед європейських держав, зазначив голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний.

Сім науковців Черкаського державного технологічного університету отримали Дипломи лауреатів премії молодим науковцям Черкащини у 2022 році від очільників області: кандидатка технічних наук, старша викладачка кафедри хімічних технологій та водоочищення ЧДТУ Іванна Демчук; колектив науковців  Черкаського державного технологічного університету у складі кандидата технічних наук, докторанта кафедри інформаційної безпеки та комп'ютерної інженерії, старшого викладача кафедри інформаційних технологій проектування Ярослава Тарасенка;  кандидатки технічних наук, доцентки кафедри інформаційної безпеки та комп'ютерної інженерії Наталії Лади, кандидатки технічних наук, доцентки кафедри інформаційних технологій проектування Ольги Лавданської; аспіранта кафедри інформаційних технологій проектування Валентина Прокопенка та колектив науковців ЧДТУ у складі  кандидата економічних наук, доцента кафедри соціального забезпечення Олександра Якушева і кандидатки економічних наук, доцентки кафедри економіки та управління Оксани Якушевої

Наразі деякі результати досліджень науковців Черкаського державного технологічного університету вже впроваджені на низці підприємств.

 

Фото Василя Кари і Петра Забіли