,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти-історики ЧДТУ набувають професійних компетенцій у Державному архіві Черкаської області
Понеділок, 31 січня 2022 13:05

Студенти-історики ЧДТУ набувають професійних компетенцій у Державному архіві Черкаської області

Студенти-історики ЧДТУ набувають професійних компетенцій у Державному архіві Черкаської області

Із 10 січня 2022 року студенти другого курсу Черкаського державного технологічного університету спеціальності «Історія та археологія», освітньої програми «Історія, музеєзнавство та експертиза культурно-історичних цінностей» проходять практику на базі Державного архіву Черкаської області.

Архівна практика посідає ключове місце в системі фахової підготовки майбутнього історика. Під час практики студенти ЧДТУ вчаться самостійно застосовувати теоретичні знання через особистий досвід оволодівати вміннями й формувати навички архівної роботи. Безпосередня мета практики полягає у ознайомленні студентів із основами архівознавства на практичному рівні, закріпленні та поглибленні цих знань під час роботи з архівними документами.

Упродовж архівної практики студенти ЧДТУ знайомилися із специфікою роботи архіву; слухали лекції про Державний архів Черкаської області як джерело вивчення історії рідного краю, де йдеться про історію архіву, організацію його діяльності, роль та місце архіву в історичному процесі; відвідували сховище архіву, доступ до якого є обмеженим навіть для працівників архіву, реставраційну майстерню, знайомилися із особливостями консервації та реставрації пошкоджених документів, особливостями оцифровки архівних документів.

На практиці студенти ЧДТУ під керівництвом досвідчених архівних працівників отримують індивідуальні завдання, зміст яких полягає у безпосередній роботі у відділах архіву з його фондами і колекціями, поглиблюють знання з організації науково-довідкового апарату документів, створення систематичного каталогу, тематичної картотеки, знайомляться з архівними путівниками та довідниками, оглядами документів, займаються пошуком документальних матеріалів у фондах архіву з конкретної теми.

Колектив кафедри історії та права ЧДТУ вдячний директорці Державного архіву Черкаської області Тетяні Клименко за гостинність та сприяння проведення практики на високому рівні.