,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти ЧДТУ спеціальностей «Право» та «Кібербезпека» зустрілись із представниками Департаменту кіберполіції у Черкаській області
Понеділок, 29 листопада 2021 18:14

Студенти ЧДТУ спеціальностей «Право» та «Кібербезпека» зустрілись із представниками Департаменту кіберполіції у Черкаській області

Студенти ЧДТУ спеціальностей «Право» та «Кібербезпека» зустрілись із представниками Департаменту кіберполіції у Черкаській області

29 листопада 2021 року представники відділу протидії кіберзлочинам в Черкаській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України зустрілись в онлайн-форматі зі студентами Черкаського державного технологічного університету спеціальностей «Право» (Факультет гуманітарних технологій) та «Кібербезпека» (Факультет інформаційних технологій і систем та Факультет електронних технологій і робототехніки), аби розповісти про правові та технічні аспекти роботи Департаменту в сфері захисту персональної інформації. На віртуальну зустріч завітали інспектори відділу протидії кіберзлочинам в Черкаській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України Артем Мережко (який, до слова, є випускником ЧДТУ за спеціальністю «Комп'ютерна інженерія») та Олег Паншутін. 

Проректор ЧДТУ з гуманітарно-виховних питань Валентин Лазуренко у вступному слові наголосив: такі зустрічі необхідно проводити з певною регулярністю, адже саме в процесі спілкування й практичних занять здобувачі вищої освіти розуміють специфіку роботи Департаменту кіберполіції. А приклад випускників Черкаського державного технологічного університету, які обіймають посади в структурних підрозділах Головного управління національної поліції, – надихає не лише студентів, а й тих, хто лише знаходиться на порозі вибору професії. 

Спілкування з інспекторами Департаменту кіберполіції розпочалось із практичної роботи – інтерактивної гри для усіх учасників зустрічі.  Долучились до інтерактиву й присутні на зустрічі декан Факультету електронних технологій і робототехніки Андрій Чорній, декан Факультету інформаційних технологій і систем Анатолій Чепинога, декан Факультету гуманітарних технологій Наталія Махиня, завідувачка кафедри історії та права Ірина Стадник та завідувачка підготовчого відділу Оксана Яшан

Трьох студентів, які продемонстрували найкращі знання з цифрової безпеки, відібрано для проходження практику на базі Відділу протидії кіберзлочинам  в Черкаській області Департаменту кіберполіції. Ними стали другокурсники ФЕТР Олександр Зражевський, Владислав Бідненко та Олександр Степаненко

Крім того, студентська молодь дізналась від фахівців Департаменту кіберполіції про особливості роботи з носіями цифрової інформації та цифрові докази, методи розкриття кіберзлочинів, якими вони користуються у своїй роботі. 

У ході зустрічі відбулась активна дискусія щодо цифрової грамотності, способів захисту персональної інформації й протидії кіберзлочинам. Представники Департаменту кіберполіції охоче відповідали на численні запитання від учасників зустрічі. 

Під час обговорення теми й результатів заходу декан ФЕТР Андрій Чорній наголосив: галузь кібербезпеки непроста і нова для нашого суспільства, однак дуже важлива. Важливо, що завдяки плідній співпраці зі стейкхолдером –  Департаментом кіберполіції –  є можливість показати студентам роботу підрозділу зсередини, дати розуміння, що такі фахівці, яких готує наш університет, затребувані. 

У свою чергу, декан ФІТІС Анатолій Чепинога подякував за участь у заході й неабияку активність студентам, наголосивши що подібні зустрічі допомагають поглибити їхні теоретичні знання. 

Вдячність за нові знання, які в ході зустрічі отримали не лише здобувачі вищої освіти, а й викладачі, а також за залучення майбутніх правників до проєктів, які здійснюються в співпраці з кіберполіцією, висловила декан ФГТ Наталія Махиня. 

На завершення зустрічі перший проректор ЧДТУ Артем Гончаров зазначив: співпраця Черкаського державного технологічного університету з Департаментом кіберполіції в межах укладеного договору вже дала гарні результати. Продовженням такого співробітництва стане проходження зимової практики студентів у Відділі протидії кіберзлочинам.