,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ співпрацюватиме з Черкаською санаторною школою для максимальної реалізації та розвитку молодіжного потенціалу
П'ятниця, 26 листопада 2021 12:00

ЧДТУ співпрацюватиме з Черкаською санаторною школою для максимальної реалізації та розвитку молодіжного потенціалу

ЧДТУ співпрацюватиме з Черкаською санаторною школою для максимальної реалізації та розвитку молодіжного потенціалу

25 листопада 2021 року делегація Черкаського державного технологічного університету на чолі з ректором Олегом Григором, на запрошення директорки Черкаської санаторної школи Людмили Шарапи, завітали до освітнього закладу презентувати регіональний просвітницько-патріотичний проєкт «Вчись, працюй, живи на Черкащині!».

Ректор ЧДТУ Олег Григор,  перший проректор Артем Гончаров, проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентин Лазуренко, декан факультету електронних технологій і робототехніки Андрій Чорній, декан факультету інформаційних технологій і систем Анатолій Чепинога, декан будівельного факультету  Денис Грецький, професорка кафедри приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій Юлія Бондаренко, доцентка кафедри екології Людмила Ящук та завідувачка підготовчого відділення Оксана Яшан розповіли учням про переваги навчання в єдиному технологічному закладі вищої освіти регіону, перспективи працевлаштування задля успішного майбутнього. 

Під час зустрічі науковці ЧДТУ ознайомили молодь з розмаїттям актуальних спеціальностей, ефективну співпрацю з роботодавцями, низку можливостей для проходження практики, стажування та кар'єрного росту. Окрім цього говорили про дозвілля, участь студентів у регіональних, національних та міжнародних заходах, активне студентське самоврядування, досягнення, здобутки та визнання молодих науковців ЧДТУ.

Зі свого боку директорка санаторної школи Людмила Шарапа запросила гостей оглянути сучасні кімнати для занять, обладнані всім необхідним для всебічного розвитку учнів. У школі значна увага приділяється комп’ютерній грамотності учнів та залучення учнів до занять у гуртках робототехніки. Команда юних робототехніків «BrainsON» неодноразово ставала переможцем обласних змагань з робототехніки та чемпіоном України у фестивалі FIRST LEGO LEAGUE. До того ж юні робототехніки «BrainsON» постійні учасники та переможці фестивалю робототехніки «Робофест ЧДТУ», що влаштовує Черкаський державний технологічний університет.

Принагідно ректор ЧДТУ Олег Григор та директорка КЗ «Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради» Людмила Шарапа підписали Договір про співпрацю двох освітніх установ задля максимальної реалізації та розвитку творчого та науково-дослідницького, економічного та культурологічного потенціалу учнівської молоді.

Відповідно до підписаного Договору, партнери співпрацюватимуть  у напрямах стимулювання громадської та соціальної активності молоді; національно-патріотичного виховання; розвитку підприємницьких ініціатив школярів; соціальної підтримки та соціально-правового захисту; популяризації здорового способу життя та занять фізичною культурою і спортом; розвитку національної культури і її популяризації серед молоді тощо.