,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Сьогодні в Україні стартує щорічна акція «16 днів проти насильства»
Четвер, 25 листопада 2021 09:29

Сьогодні в Україні стартує щорічна акція «16 днів проти насильства»

Сьогодні в Україні стартує щорічна акція «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.

 Акція в Україні розпочинається 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок з метою привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

У цей шістнадцятиденний період входять важливі для демократичної спільноти дати:

1 грудня – Всесвітній  день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі.

За інформацією Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради, з метою привернення уваги громадськості до актуальних проблем подолання домашнього насильства та насильства за ознакою статі, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у Черкасах заплановано низку заходів: 

• 25 листопада, о 13:00, на площі перед департаментом соціальної політики (бульв. Шевченка, 307) - акція «Червоне взуття»;

• 25 листопада, з 11:00 до 16:00, - акція зі створення унікального маніфесту проти домашнього насильства. На площі біля Центру дитячої та юнацької творчості буде встановлено помаранчевий банер, на якому мешканці міста зможуть написати свої меседжі проти домашнього насильства, побажання постраждалим і заклики щодо викорінення проблеми;

• 25 листопада  - 10 грудня флешмоб «Черкаси - місто, вільне від насильства»;

• 4 грудня, 11:00 - Кінопалац "Україна", захід для жінок «Не сама винна».

Окрім цього, у межах акції Будинок рад у темну пору доби буде підсвічено помаранчевим кольором, який  символізує світ, вільний від насильства.

Також в соціальних мережах, на Led екранах в супермаркетах мережі «Деликат» та відео екранах Черкас буде  запущено відеоролики:

– «Дорожня карта для постраждалої: куди звернутися і як це зупинити». Цей ролик – дороговказ для жінок, з нього вони дізнаються куди можна звернутися з проблемою та які послуги отримати від фахівців. Він стане в нагоді тим, хто втомився і не хоче більше терпіти, але не знає як діяти. Також, такий алгоритм стане в нагоді людям, чиї знайомі та близькі потрапили в ситуації насильства і вони хочуть їм допомогти вибратися з прірви;

– «Фортеця безпеки» для постраждалих від торгівлі людьми в межах акції до Міжнародного дня боротьби з рабством. Відео-алгоритм для постраждалих з порадами куди звертатися і на яку допомогу розраховувати.