,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини На засідання філософського клубу в ЧДТУ завітав відомий черкаський журналіст
Понеділок, 08 листопада 2021 13:45

На засідання філософського клубу в ЧДТУ завітав відомий черкаський журналіст

На засідання філософського клубу в ЧДТУ завітав відомий черкаський журналіст

4 листопада 2021 року на засідання філософського клубу «Центр сучасної філософської та політичної освіти» у Черкаський державний технологічний університет на запрошення завідувачки кафедри філософських  і політичних наук Анжели Бойко завітав відомий черкаський журналіст, головний редактор інтернет-видання «Провінція» Віктор Борисов

Темою для обговорення у філософському клубі стало явище фейків у інформаційному просторі. Засідання стало своєрідним підсумком циклу блог-кафе, які протягом вересня-жовтня пройшли на кафедрі філософських і політичних наук в межах проєкту «Програма з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час». Його на Черкащині реалізовують спільно ЧДТУ та ГО «Центр соціальних комунікацій». Теми кількох блог-кафе стосувались саме медіаграмотності, фейків, маніпуляцій та пропаганди у ЗМІ, актуальності стандартів журналістики.

Упродовж 1,5 години активної дискусії учасники зустрічі обговорили приклади фейків та недостовірної інформації, з якими довелось зустрічатись і викривати у своїй професійній діяльності відомому журналісту, разом аналізували реакцію на них ЗМІ та громадськості. Окрім того – спільно розмірковували, чи є справжня журналістика в Україні, і чи має вона майбутнє у хаосі сучасного інформаційного простору. 

Студентство виявилось готовим до конструктивного діалогу зі знаним фахівцем медіасфери. Зрештою, до кінця засідання учасники зустрічі досягли спільної думки  про важливість критичного мислення не лише в медійників, а й у споживачів медіапродукту.