,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини На кафедрі дизайну ЧДТУ вивчали можливості живописної техніки по-мокрому «Акварель»
Четвер, 04 листопада 2021 09:48

На кафедрі дизайну ЧДТУ вивчали можливості живописної техніки по-мокрому «Акварель»

На кафедрі дизайну ЧДТУ вивчали можливості живописної техніки по-мокрому «Акварель»

1 листопада 2021 року на кафедрі дизайну (сектор «Графічний дизайн») Черкаського державного технологічного університету, за планом наукового гуртка здобувачів вищої освіти  «Графічні техніки і комп’ютерна графіка», пройшов майстер-клас із вивчення можливостей живописної техніки по-мокрому «Акварель».

Керівниця гуртка – професорка кафедри дизайну ЧДТУ Олена Храмова-Баранова розпочала мистецьку зустріч зі вступної бесіди про живописну техніку по-мокрому «Акварель». Далі старша викладачка кафедри дизайну ЧДТУ Яна Вискварка провела майстер-клас і розповіла основні технологічні засоби, композиційне вирішення, зображення зооморфних і рослинних символів у живописній техніці по-мокрому, а також ознайомила присутніх із творчістю художників, які працювали в цій техніці.

Акварель – це унікальний різновид живопису, в якій твори створюються на папері водорозчинними фарбами. Техніка аквареллю «по-мокрому»  –найбільш ефектна і непередбачувана. Аркуш паперу змочується водою, ступінь вологості регулюється художником в залежності від творчого задуму. Завдяки перетіканнюфарб утворюються красиві переходи кольору, легкість і прозорість живопису. 

Студенти та інші учасники заходу охоче виконували тренувальні вправи в техніці «по мокрому». Доцентка кафедри іноземних мов ЧДТУ Дарина Колесник подякувала організаторам майстер-класу і запропонувала проводити такі заходи регулярно для підтримки атмосфери творчості вЧеркеаському державному технологічному університеті.

Під час майстер-класу Яні Вискварці допомагали викладачі кафедри дизайну ЧДТУ Іван Суржиков, Вікторія Шкребтій та Ірина Саєнко.