,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Майбутні фахівці з електротехнічних систем ЧДТУ відвідали з екскурсією ВП «Черкаська ТЕЦ» ПАТ «Черкаське хімволокно»
Середа, 03 листопада 2021 13:46

Майбутні фахівці з електротехнічних систем ЧДТУ відвідали з екскурсією ВП «Черкаська ТЕЦ» ПАТ «Черкаське хімволокно»

Майбутні фахівці з електротехнічних систем ЧДТУ відвідали з екскурсією ВП «Черкаська ТЕЦ» ПАТ «Черкаське хімволокно»

27 жовтня 2021 року в межах Тижня сталої енергії студенти кафедри електротехнічних систем Черкаського державного технологічного університету завітали до ВП «Черкаська ТЕЦ» Приватного акціонерного товариства «Черкаське хімволокно» задля ознайомлення із технологіями виробництва, постачання теплової та електричної енергії на підприємстві.

Представники «Черкаської ТЕЦ» розповіли студентам спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка історію розвитку підприємства та про його сучасну структуру. 

Загальна довжина магістральних теплових мереж складає понад 50 тис. м. (у двотрубному виконанні), зокрема – понад 2 тис. м. з попередньо ізольованих трубопроводів, що становить 4,5 % від загальної кількості. 

Співробітники підприємства провели для здобувачів вищої освіти екскурсію структурними підрозділами ТЕЦ, зокрема продемонстрували «бризкальний басейн», трансформаторні підстанції 110/10 кВ, вугільне поле, парові котли, турбогенератори та інше технологічне обладнання. 

Знання, отримані студентами під час візиту на підприємство, допоможуть в опануванні таких дисциплін професійного спрямування, як: Електричні машини, Електричні системи та мережі, Електрична частина станцій і підстанцій тощо.