,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти кафедри електротехнічних систем ЧДТУ відвідали КП «Черкасиводоканал»
Вівторок, 02 листопада 2021 14:24

Студенти кафедри електротехнічних систем ЧДТУ відвідали КП «Черкасиводоканал»

Студенти кафедри електротехнічних систем ЧДТУ відвідали КП «Черкасиводоканал»

26 жовтня 2021 року, в межах Тижня сталої енергії, здобувачі вищої освіти кафедри електротехнічних систем Черкаського державного технологічного університету відвідали комунальне підприємство «Черкасиводоканал», аби ознайомитись із технологіями водопостачання та водовідведення,  експлуатації водопровідних та каналізаційних споруд та електроенергетичних мереж. 

Голова профкому «Черкасиводоканалу»  Валерій Власюк ознайомив студентів, які здобувають фах за освітньою програмою «Електротехнічні системи електроспоживання», з історією розвитку централізованого водопостачання та водовідведення міста Черкаси, про сучасну структуру підприємства і технологію водопідготовки, пояснив важливість раціонального використання такого цінного ресурсу як вода. 

Майбутні інженери-електрики мали можливість відвідати Дніпровську водоочисну станцію та Головну каналізаційну насосну станцію №2. 

Всі насосні станції водопостачання та водовідведення модернізовані «Черкасиводоканалом» за кошти Черкаської міської ради та за кредитні кошти World The Bank. Встановлення сучасних та потужних насосних агрегатів дало колосальний ефект енергоощадження. На відміну від інших водоканалів, в яких частка електроенергії в тарифі може сягати 40%, в Черкасах – це лише 9%. 

Окрім того, начальник енергослужби КП «Черкасиводоканал» Юрій Дерновий розповів про новітні енергоощадні насосні системи, системи управління електродвигунами на основі частотних перетворювачів, параметри систем захисту насосного обладнання, а також системи електрозабезпечення Дніпровської водоочисної станції. 

Найкраща система водоочищення серед водоканалів інших міст знаходиться в Черкасах, зазначив інженер-технолог підприємств Петро Яцик. Він розповів про технологію  очищення води, показав студентам як  відбувається водоочищення, провів екскурсію лабораторіями контролю якості води.