,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ уклав договір про співпрацю з Дослідною станцією помології імені Левка Симиренка
Вівторок, 02 листопада 2021 16:04

ЧДТУ уклав договір про співпрацю з Дослідною станцією помології імені Левка Симиренка

ЧДТУ уклав договір про співпрацю з Дослідною станцією помології імені Левка Симиренка

      2 листопада 2021 року в межах реалізації проєкту «Вчись, працюй, живи на Черкащині» ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор, проректор з гуманітарно-виховних питань Валентин Лазуренко, декан факультету харчових технологій та сфери обслуговування Лариса Чепурда, голова Федерації профспілок Черкаської області, член наглядової ради ЧДТУ Петро Шевченко та голова Черкаської обласної профспілкової організації працівників агропромислового комплексу Марина Горлач відвідали Дослідну станцію помології імені Левка Платоновича Симиренка Інституту садівництва НААН у Млієві задля зміцнення партнерських зв'язків.

      Під час візиту директор Дослідної станції помології ім.Л.П.Симиренка Володимир Фільов провів для делегації з Черкас екскурсію дендропарком Мліївської дослідної станції, який є державним парком-пам'яткою садово-паркового мистецтва, та народним музеєм Симиренка, що розміщений у будинку, де жив, працював і загинув Лев Платонович.

        До обговорення перспектив співпраці, умов проходження практики студентами спеціальності «Садівництво та виноградарство», можливостей успішного працевлаштування долучився голова Мліївської територіальної громади Василь Микитенко.

        За результатами зустрічі ректор ЧДТУ Олег Григор та директор Дослідної станції помології імені Левка Платоновича Симиренка Володимир Фільов підписали Договір про співпрацю двох установ.

      Відповідно до умов підписаного Договору партнери співпрацюватимуть у напрямі навчальної, навчально-методичної та науково-дослідної роботи та взаємного обміну досвідом з метою поліпшення якості підготовки фахівців, закріплення теоретичних знань та їх практичного застосування на виробництві. Окрім цього, партнери зобов’язуються спільно діяти щодо підготовки кадрів для роботи в садівничих підприємствах України, зокрема сприяти проходженню практики студентів спеціальності «Садівництво та виноградарство» та працевлаштуванню випускників університету.