,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У рейтингу U-Multirank 2021 ЧДТУ увійшов до топ-20 університетів України
Четвер, 30 вересня 2021 10:40

У рейтингу U-Multirank 2021 ЧДТУ увійшов до топ-20 університетів України

У рейтингу U-Multirank 2021 ЧДТУ увійшов до топ-20 університетів України

21 вересня 2021 року рейтингове агентство U-Multirank опублікувало 8-й щорічний рейтинг університетів, до якого увійшло 1948 закладів вищої освіти із 97 країн світу. Це на 148 університетів більше, ніж минулого року. 

Рейтинг U-Multirank визначає кращі університети Європи та світу, проводиться під егідою Європейської комісії та є джерелом даних й інструментом аналізу за всіма аспектами діяльності. 

На противагу традиційним рейтингам, U-Multirank демонструє діяльність закладів у багатовимірних показниках та забезпечує цілісну систему перевірки надійності інституційних даних. Зібрані дані слугують для представлення результатів діяльності закладів вищої освіти на порталі U-Multirank, що дозволяє отримати повну інформацію щодо їх конкурентних переваг та зон розвитку. 

Інформація про заклади вищої освіти аналізується у п’ятьох категоріях: навчання і викладання, дослідження, трансфер знань, міжнародна орієнтація та регіональна співпраця. 

Абітурієнти, дослідники, менеджери вищої освіти, науково-педагогічні працівники, інші стейкхолдери системи вищої освіти мають змогу порівняти діяльність закладів вищої освіти як в цілому, так і їх окремих освітніх програм, за декількома десятками показників, обравши з-поміж них важливі для кожного індивідуального користувача. 

Черкаський державний технологічний університет посів 18 місце серед закладів вищої освіти України

Також університет займає почесне 4 місце серед українських університетів за загальною кількістю оцінок «А» за показниками рейтингу. Наразі маємо дев’ять «А» проти двох «А» у 2020 році!  

ЧДТУ має 3 оцінки «А» у розділі «Викладанння та навчання», по 2 оцінки «А» у розділах «Дослідження», «Трансфер технологій», «Міжнародна орієнтація», що свідчить про високу якість організації освітнього й науково-дослідного  процесів, а також ефективну співпрацю зі стейкхолдерами, демонструє динамічний розвиток і відповідність сучасним стандартам якості освіти та науки.