,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 30 вересня − Міжнародний день перекладача
Четвер, 30 вересня 2021 09:52

30 вересня − Міжнародний день перекладача

30 вересня − Міжнародний день перекладача

Щорічно 30 вересня відзначається Міжнародний день перекладача. 

Своє свято у представників найдавнішої професії з'явилося лише в 1991 році. Його проголосили члени Міжнародної Федерації Перекладачів в день смерті Святого Ієроніма, який перевів Біблію на латинську мову, і вважається покровителем перекладачів.

Переклад усної мови або письмового тексту з однієї мови на іншу — це справжнє мистецтво, адже від точності і смислової цілісності перекладу залежить дуже багато.

Професія перекладача одна з найважливіших в світі! Без перекладачів багато творів літератури та кіномистецтва, досягнення науки та техніки були б недоступні. Саме перекладачі дозволяють людям з різних країн та континентів знайти спільну мову, саме за їхньою допомогою відбуваються угоди між президентами різних країн.

Міжнародний День перекладача — професійне свято людей цієї неймовірної професії. Професійні перекладачі, що забезпечують взаєморозуміння між людьми різних народностей, підтримують гармонію спілкування і цілісність світосприйняття нашої цивілізації.

У цей день Черкаський державний технологічний університет приєднується до привітань на адресу факультету гуманітарних технологій, зокрема працівників кафедр прикладної лінгвістики та перекладу, іноземних мов, української мови та загального мовознавства, а також всіх, хто руйнує мовні бар'єри та дарує можливість спілкування й порозуміння!