,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Науковиця кафедри іноземних мов ЧДТУ взяла участь у Міжнародній конференції «Германістика та виклики часу: інтердисциплінарність, інтернаціоналізація та діджиталізація»
Вівторок, 28 вересня 2021 09:31

Науковиця кафедри іноземних мов ЧДТУ взяла участь у Міжнародній конференції «Германістика та виклики часу: інтердисциплінарність, інтернаціоналізація та діджиталізація»

Науковиця кафедри іноземних мов ЧДТУ взяла участь у Міжнародній конференції «Германістика та виклики часу: інтердисциплінарність, інтернаціоналізація та діджиталізація»

24-25 вересня 2021 року доцентка кафедри іноземних мов Черкаського державного технологічного університету Ірина Багач стала учасницею XXVIII Міжнародної наукової конференції Асоціації українських германістів   «Германістика та виклики часу: інтердисциплінарність, інтернаціоналізація та діджиталізація», яка відбулася у Львівському національному університеті імені Івана Франка за підтримки за підтримки Міністерства освіти і науки України, Німецької служби академічних обмінів, Австрійської служби академічних обмінів у Львові, Фонду Ганнса Зайделя в Україні, Гете-Інституту в Україні.

У вітальній доповіді докторки філологічних наук, Президентки АУГ Алли Паславської та пленарних доповідях зарубіжних гостей конференції доктора Міхеле Вангі, доктора Ірем Атасой було окреслено перспективи міждисциплінарних досліджень, інтернаціоналізації та діджиталізації.

Надзвичайно актуальною, з огляду на онлайн-навчання в умовах коронавірусної пандемії, стала подіумна дискусія (модераторка докторка філологічних наук, професорка Алла Паславська, за участі викладачів ліцеїв (Браткевич О.), та ВНЗ ( Кажан Ю.), референтів Гете-Інституту України (д-р Павлова Т.) й керівника коопераційного проекту Learnpolis.net Ніколая Тойфеля, де учасники дискусії обговорювали переваги та недоліки сучасного онлайн та офлайн навчання.

Велику зацікавленість викладачів викликали традиційні воркшопи з дидактики (референт Лукас Майєрхофер) та презентації автентичних підручників Hueber- Verlag.

У секційних доповідях учасників конференції – науковців, викладачів ВНЗ України висвітлювались актуальні проблеми германської філології, подавалися результати досліджень у галузях граматики, фразеології, стилістики дидактики, літературознавства, перекладознавства та міжкультурної комунікації.

Доцентка Ірина Багач виступила з доповіддю на тему «Короналексикон: вплив на розвиток словника мови». Доповідь про умови та критерії занесення неологізмів до словника та ілюстративна презентація найпоширеніших слів та виразів, які виникли в час пандемії COVID-19, викликали жваву дискусію колег по секції.

– Участь у таких міжнародних форумах – надзвичайно важлива і необхідна складова праці викладача ВНЗ. Спілкування іноземною мовою з зарубіжними гостями й колегами, обмін думками, знайомство з новими методиками викладання та найновішими навчальними посібниками – є запорукою підтримання належного рівня кваліфікації викладача університету, зазначила доцентка кафедри іноземних мов ЧДТУ Ірина Багач.