,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 26 вересня — День машинобудівника
П'ятниця, 24 вересня 2021 13:40

26 вересня — День машинобудівника

26 вересня — День машинобудівника

День машинобудівника − професійне свято працівників машинобудування і приладобудування України. Відзначається щорічно у четверту неділю вересня, цьогоріч свято припадає на 26 вересня. 

Дата професійного свята встановлена згідно з Указом Президента України «Про День машинобудівника» від 8 вересня 1993 року № 361/93. 

Наявність дієздатної промисловості й галузі машинобудування, здатність виробляти машини й прилади, знаряддя виробництва та предмети споживання — одна з важливих рис розвиненого суспільства. Галузь машинобудування в Україні — одна з ключових в економіці. Різноманітна галузева структура галузі включає металообробку та важке машинобудування, суднобудування і судноремонт, тракторобудування й автомобілебудування, верстатобудування і приладобудування, авіабудування та авіаремонт, а також залізничну галузь, електротехнічну, сільськогосподарську і, звичайно ж, ракетобудування та підприємства оборонного комплексу. 

Щиро вітаємо факультет комп'ютерних технологій машинобудування та дизайну Черкаського державного технологічного університету з професійним святом! Бажаємо творчого натхнення, невичерпної життєвої енергії, нових винаходів, здобутків та досягнень!