,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини На кафедрі інформаційних технологій проектування ЧДТУ пройшов відкритий семінар з академічної доброчесності
П'ятниця, 17 вересня 2021 10:24

На кафедрі інформаційних технологій проектування ЧДТУ пройшов відкритий семінар з академічної доброчесності

На кафедрі інформаційних технологій проектування ЧДТУ пройшов відкритий семінар з академічної доброчесності

На кафедрі інформаційних технологій проектування Черкаського державного технологічного університету за підтримки наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених ЧДТУ пройшов відкритий семінар, присвячений академічній доброчесності для здобувачів освітньо-науковою рівня доктора філософії за спеціальністю 126 «Інформаційні системи та технології».

Про необхідність дотримання академічної доброчесності, вимоги, що висуваються до дисертацій та допустимий рівень запозичень, а також про наслідки виявлення академічного плагіату в дисертаціях розповів доктор технічних наук, професор Володимир Рудницький, який є головою постійно діючої спеціалізованої вченої ради Д 73.052.04 (Спеціальність: комп’ютерні системи та компоненти; інформаційні технології).

До дискусії долучилися здобувачі усіх років: Ярослав Поволоцький, Юлія Рудницька, Ігор Зінченко, Максим Грунь, Тимофій Короткий, Дмитро Сивоглаз та інші. Закономірно, що найбільшу зацікавленість проявили четвертокурсники.

Під час семінару досвідом перевірки наукових робіт на плагіат поділилися завідувачка кафедри інформаційних технологій проектування ЧДТУ,  доктор технічних наук, професорка Тетяна Прокопенко та кандидат технічних наук, член ради представників НТ САДМВ ЧДТУ від факультету інформаційних технологій і систем Ярослав Тарасенко.