,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Співпраця ЧДТУ і Національного транспортного університету — новий поштовх для успішного розвитку вітчизняного автомобілебудування
Середа, 14 липня 2021 15:33

Співпраця ЧДТУ і Національного транспортного університету — новий поштовх для успішного розвитку вітчизняного автомобілебудування

Співпраця ЧДТУ і Національного транспортного університету — новий поштовх для успішного розвитку вітчизняного автомобілебудування

14 липня 2021 року під час онлайн-зустрічі ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор та ректор Національного транспортного університету Микола Дмитриченко домовилися об’єднати зусилля, використати всі наявні можливості та ресурси на умовах спільної координації та підписали Договір про співпрацю. Відповідно до підписаного документа, партнери співпрацюватимуть задля забезпечення національної кредитної мобільності, яка полягає у взаємному обміні досвідом з метою покращення якості підготовки фахівців, закріплення їхніх теоретичних знань на практиці. Це партнерство посилить підвищення якості підготовки фахівців, а також процес інтеграції між наукою, освітою та практичним використанням знань, взаємовигідного поєднання наукового потенціалу з практичним досвідом роботи, задоволення потреб і запитів кафедр закладів вищої освіти.

Черкаський державний технологічний університет забезпечує кадрами майже всі галузі в області. Зі стрімким розвитком автомобілебудування в регіоні, ми тримаємо руку на пульсі потреб суспільства,  готуючи фахівців відповідно до сучасних професійних стандартів, — зазначив ректор ЧДТУ Олег Григор.

В обговоренні напрямів співпраці двох університетів взяла участь заступниця начальника Управління освіти та науки Черкаської облдержадміністрації Оксана Сімушина, яка наголосила на важливості зміцнення партнерства закладів вищої освіти  задля прогресивного розвитку освіти в Україні. 

На зустрічі у Черкаському державному технологічному університеті також були присутні: проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв'язків Еміль Фауре, проректор з гуманітарно-виховних питань Валентин Лазуренко, декан факультету комп'ютеризованих технологій машинобудування та дизайну Микола Підгорний, завідувачка кафедри автомобілів та технологій їх експлуатації Людмила Тарандушка. З боку Національного транспортного університету до події долучилися: проректор з навчальної роботи Олександр Грищук, вчений секретар Олександр Мельниченко та помічник проректора Олександр Токін.

Окрім цього, керуючись прагненням до розвитку академічної мобільності здобувачів вищої освіти відповідно до Положення про порядок реалізації права на академічну мобільність (Постанова Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2015 р. № 579), ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор та ректор Національного транспортного університету Микола Дмитриченко підписали Договір про організацію програм академічної мобільності здобувачів вищої освітиТакий Договір керівники двох закладів вищої освіти підписали  задля підвищення рівня теоретичної та практичної підготовки здобувачів вищої освіти; розширення можливостей студентів у набутті досвіду проведення науково-дослідної роботи та впровадження її результатів; посилення інтеграції освіти і науки, розвитку подальших наукових досліджень в межах України; обміну досвідом у сфері навчально-педагогічної роботи між закладами вищої освіти України.

Ми співпрацюємо з Черкаським державним технологічним університетом не один рік, а підписання договорів дасть новий поштовх для розвитку успішної співпраці в умовах реформи вищої освіти в Україні, наголосив ректор Національного транспортного університету Микола Дмитриченко.