,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Зміцнення міжнародної співпраці: ЧДТУ підписав Меморандум про співробітництво в науці та освіті з Грацьким університетом імені Карла і Франца (Австрія)
Четвер, 15 липня 2021 10:10

Зміцнення міжнародної співпраці: ЧДТУ підписав Меморандум про співробітництво в науці та освіті з Грацьким університетом імені Карла і Франца (Австрія)

Зміцнення міжнародної співпраці: ЧДТУ підписав Меморандум про співробітництво в науці та освіті з Грацьким університетом імені Карла і Франца (Австрія)

 14 липня 2021 року в Черкаському державному технологічному університеті, за ініціативи завідувачки кафедри екології Олени Хоменко, відбувся науковий семінар доктора хімічних наук, професора кафедри екології, який наразі працює запрошеним науковим співробітником хімічного факультету в Грацькому університеті імені Карла і Франца, Олександра Лободи на тему «Застосування квантової механіки для молекулярних кристалічних систем». Науково-дослідну роботу професор Олександр Лобода виконував у межах грантової підтримки від Австрійського фонду науки в Університеті імені Карла і Франца (м. Грац, Австрія).

   Черкаський державний технологічний університет розширює можливості для міжнародного співробітництва з європейськими університетами, а залучення науковців міжнародного рівня значно посилить не лише кадровий потенціал кафедри екології, а й університету в цілому. Адже Олександр Лобода має досвід викладання в університетах Австрії, Греції, Франції, Японії та Швеції та високий рівень публікаційної активності у виданнях, що включені до наукометричних баз даних Scopus і Web of Science, зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.

     У межах заходу ректор ЧДТУ Олег Григор підписав  Меморандум про співробітництво в науці та освіті між Грацьким університетом імені Карла і Франца (Австрія) та Черкаським державним технологічним університетом. Цей документ Олександр Лобода передасть ректору Грацького університету Мартіну Полащеку для підписання з боку австрійської сторони.

   На зустрічі також були присутні: проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків Еміль Фауре, проректор з гуманітарно-виховних питань Валентин Лазуренко, завідувачка кафедри екології Олена Хоменко та науково-педагогічні працівники кафедри екології.

Налагодження такого співробітництва відкриває в подальшому можливості для міжнародної академічної мобільності здобувачів вищої освіти зі спеціальності «Екологія», адже під час розробки освітньо-професійної програми магістерського рівня підготовки  розглянуто сучасні освітні компоненти в аналогічних програмах Університету Грацу, зауважила завідувачка кафедри екології Олена Хоменко.

    На науковому семінарі професор Олександр Лобода звернув увагу на використання сучасних розрахункових квантово-хімічних програм для дослідження особливостей кристалічних систем та їх практичне значення в різних галузях, зокрема у фармацевтиці, екології, видобутку газу тощо.