,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти спеціальності «Лісове господарство» ЧДТУ пройшли польову навчальну практику на базі Чигиринського лісгоспу
Вівторок, 13 липня 2021 10:06

Студенти спеціальності «Лісове господарство» ЧДТУ пройшли польову навчальну практику на базі Чигиринського лісгоспу

Студенти спеціальності «Лісове господарство» ЧДТУ пройшли польову навчальну практику на базі Чигиринського лісгоспу

Нещодавно студенти другого курсу спеціальності «Лісове господарство» Черкаського державного технологічного університету провели виїзний практикум з дендрології та лісового ґрунтознавства на базі Чигиринського лісництва Чигиринського лісгоспу з метою закріплення теоретичних знань на практиці. 

Під керівництвом лісничого Чигиринсього лісництва Юрія Бобильова та доцента кафедри загальної екології, педагогіки та психології ЧДТУ Світлани Ключки група здійснила виїзд (протяжність маршруту близько 20 км) та заклала пробних ділянок на кварталах природного походження, зокрема Гущівського заказника, та в умовах культури. Лісничий Юрій Григорович професійно та кваліфіковано пояснив особливості ведення лісогосподарської діяльності в змінних кліматичних умовах на території Притясминської гряди, розповів та наочно, безпосередньо на лісових ділянках, показав студентам, як проводять заміри дерев, визначають категорію технічної придатності деревини, здійснюють відводи під рубки. Також студенти досліджували лісові ґрунти та на раніше закладених пробних плантаціях збирали гербарій.

Окрім цього, лісівники продемонстрували молоді лісопожежну станцію, що знаходиться на території Чигиринського лісництва. Тут студенти оглянули систему відеоспостереження за лісовими масивами, що дає змогу виявляти загоряння на початковій стадії, та автомобілі, призначені для гасіння лісових пожеж.

Чигиринські лісівники поділилися з майбутніми фахівцями власними знаннями, багаторічними спостереженнями, сучасними технологіями збереження лісів та методами ведення лісового господарства.

Студенти ретельно переймали безцінний досвід, виконували поставлені перед ними завдання, що в подальшому дозволить їм стати професіоналами в обраній справі.

Черкаський державний технологічний університет та викладачі кафедри загальної екології, педагогіки та психології ЧДТУ висловлюють вдячність за співпрацю, організацію та проведення навчального заходу особисто головному лісничому Чигиринського лісгоспу Сергію Перову, а також лісничому Чигиринського лісництва Юрію Бобильову за проведену навчально-польову роботу та гостинність.