,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ пройшов семінар «Крафтові хлібні та кондитерські вироби 2021»
Вівторок, 13 липня 2021 10:37

У ЧДТУ пройшов семінар «Крафтові хлібні та кондитерські вироби 2021»

У ЧДТУ пройшов семінар «Крафтові хлібні та кондитерські вироби 2021»

Днями на базі лабораторії технології виробництва продукції кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Черкаського державного технологічного університету пройшов семінар «Крафтові хлібні та кондитерські вироби 2021», основним організатором якого є ДП «Зееландія» – провідний український виробник і постачальник сировини для хлібопекарського та кондитерського виробництва. 

Викладачі кафедри разом зі спеціалістами черкаських мереж «Делікат», «Гранд-Маркет», ТОВ «Ласуня» (м. Черкаси), ТОВ «Вектор» (м. Сміла), ФОП Ляшко В.М. (м. Городище), ФОП Плужник (м. Христинівка) взяли участь у майстер-класі з приготування хліба за розробленими фірмовими рецептурами на основі сучасних сумішей та корисних добавок: насіння соняшника, кмину, амаранту, льону, гвоздики, чорносливу, кураги, горіхів, меду, цибулі, яблучного пектину, соусу болонез та ін. 

Друга частина семінару стосувалася інноваційної кондитерської продукції. До уваги учасників семінару були представлені оригінальні бісквітні рулети та тістечка з використанням у ролі наповнювачів шоколадних, горіхових, лимонних термопаст виробництва ДП «Зееландія», які наносяться на тісто для бісквіту та випікаються разом з ним. На основі нових видів кондитерської сировини були розроблені крафтові пироги, тарти, торти, птіфури, деліси.

Отриманий досвід дасть можливість викладачам оновлювати зміст навчальних дисциплін з урахуванням інноваційних технологій в хлібопекарській та кондитерській галузі.