,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Автомобілісти ЧДТУ привезли в Черкаси два кубки зі всеукраїнських автоперегонів
Понеділок, 12 липня 2021 11:39

Автомобілісти ЧДТУ привезли в Черкаси два кубки зі всеукраїнських автоперегонів

Автомобілісти ЧДТУ привезли в Черкаси два кубки зі всеукраїнських автоперегонів

10 липня 2021 року в Дніпрі відбулися автоперегони XXIV AUTO FEST PICNIC RALLY, присвячені 30-річчю незалежності України, участь у яких взяла і команда студентів кафедри автомобілів та технологій їх експлуатації факультету комп’ютеризованих технологій машинобудування та дизайну Черкаського державного технологічного університету. 

Екіпаж ЧДТУ у складі студентів групи АВ-73: штурмана Євгена Лук’яненка, пілота Дмитра Демерлія та механіка Василя Бандури, змагався у категорії «Classic» та подолав перший етап перегонів із найкращим часом, обійшовши 13 інших автівок різних класів. 

Головна інтрига ралі полягала в тому, що маршрут траси екіпажі отримали лише перед стартом, а середня швидкість руху задавалася з урахуванням дотримання правил дорожнього руху. 

За результатом проходження усіх трьох етапів ралі автомобілісти ЧДТУ посіли сьоме місце. 

З перегонів XXIV AUTO FEST PICNIC RALLY команда ЧДТУ привезла до Черкас два переможні кубки за проходження траси з найкращим часом на першому етапі та за звання «краща автівка в категорії ЗАЗ». Окрім цього, екіпаж Черкаського державного технологічного університету запросили взяти участь у автоперегонах, які проходитимуть у Дніпрі вже у жовтні. 

Підтримували своїх студентів та вболівали за екіпаж під час ралі у Дніпрі декан факультету комп'ютеризованих технологій машинобудування та дизайну ЧДТУ Микола Підгорний та доцент кафедри автомобілів та технологій їх експлуатації ЧДТУ Олександр Лук'янченко.

Участь у таких змаганнях це не лише визнання фаховості студентів на Всеукраїнському рівні, а й практична складова  розвитку та вдосконалення кафедри, зазначає завідувачка  кафедри автомобілів та технологій їх експлуатації ЧДТУ Людмила Тарандушка. 

 

Довідково:

Вперше PICNIC RALLY відбувся в Дніпрі в 1998 році та з того часу він користується незмінним успіхом і популярністю. У минулі роки в ралі брали участь екіпажі з Іспанії, Франції, Сербії, Польщі, Туреччини, Грузії, Білорусії. Наразі захід має рекорд України, який залишається неперевершеним – це одночасний старт 114 автомобілів любителів!  Понад 10 екіпажів, які брали участь у  PICNIC RALLY, стали чемпіонами України з класичного ралі.