,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Майбутні фахівці з туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ у межах практики побували на Чигиринщині
П'ятниця, 09 липня 2021 11:08

Майбутні фахівці з туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ у межах практики побували на Чигиринщині

Майбутні фахівці з туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ у межах практики побували на Чигиринщині

6 липня 2021 року студенти першого курсу спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» факультету харчових технологій та сфери обслуговування Черкаського державного технологічного університету, у межах проходження практики, відвідали славетну Чигиринщину – колиску державності України. Метою подорожі стало вивчення туристичного потенціалу краю, його історичної та культурної спадщини.  Щорічні екскурсії на Чигиринщину давно вже стали традицією кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ. Цього разу екскурсійний маршрут пролягав за схемою м.Черкаси – м.Чигирин – с.Суботів – хутір Буда – м.Черкаси, охоплюючи основні об’єкти Національного історико-культурного заповідника «Чигирин».

Студенти ознайомилися з першою гетьманською столицею України – містом Чигирин, зокрема, з музеєм Богдана Хмельницького, гетьманською Резиденцією, піднялися на Богданову гору вклонитися пам’ятнику великого державника і торкнутися звитяжної сторінки з історії Козаччини на бастіоні Дорошенка. У Суботові відвідали археологічні розкопки родинного маєтку Хмельницьких, першу усипальницю гетьмана – Іллінську церкву (історичний музей) – видатний пам’ятник архітектури XVII ст., «Українську хату», гідрологічну пам'ятку природи місцевого значення «Три криниці».

По дорозі на хутір Буда студенти ознайомилися з унікальною природою й історією урочища «Холодний яр», з історією заснування та діяльності Мотронинського монастиря, з історією народного повстання «Коліївщина», з ботанічним реліктом – Дубом Максима Залізняка та музейно-етнографічним комплексом «Дикий хутір». Його власниця, пані Леся Островська, для майбутніх працівників туристичної галузі та готельно-ресторанного бізнесу особисто провела екскурсію основними туристичними об’єктами комплексу, розповіла про цікаві сторінки історії Холодноярської республіки, ознайомила з особливостями ресторанного та готельного господарства, туристичними атракціями та подієвим туризмом на «Дикому хуторі».

Доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ Алла Данилюк, яка супроводжувала групу, провела майстер-клас із надання дорожніх екскурсійних послуг.