,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти-екологи ЧДТУ провели практичний виїзний семінар у Буцькому каньйоні
П'ятниця, 09 липня 2021 10:50

Студенти-екологи ЧДТУ провели практичний виїзний семінар у Буцькому каньйоні

Студенти-екологи ЧДТУ провели практичний виїзний семінар у Буцькому каньйоні

Початок липня для студентів кафедри екології групи ЕК-03 спеціальності «Екологія» будівельного факультету Черкаського державного технологічного університету відзначився проведенням виїзного практичного семінару «Буцький каньйон - унікальна пам'ятка природи». Семінар проходив у межах ознайомчої практики на території Пам'ятки природи місцевого значення у селищі Буки на Черкащині.

      Під керівництвом доцента кафедри Людмили Жицької та за участі старшої викладачки Оксани Єгорової, старшого викладача Віктора Сича, завідувачки лабораторіями Любові Плахотної першокурсники займалися практичним вивченням рослинності водної та навколоводної екосистеми річки Гірський Тікич, що протікає в межах каньйону та отримали навички командної роботи.

    Екологи також ознайомилися з історією цього живописного місця, мали змогу оглянути Буцьку ГЕС, побудовану у минулому сторіччі (1927 рік), спостерігати за водограєм водоспаду «Вир» - гідрологічної пам'ятки природи місцевого значення (1972 рік), помилуватися краєвидами каньйону, «Українським Стоунхенджем» - серцем каньйону, основою якого є гранітні брили Протерозойського періоду, вік яких складає два мільярди років, оглянути Родіонову скелю, якою закінчується це природне утворення.

      Усі спостереження студенти ретельно занотували, обговорили й проаналізували та візьмуть за основу звіту з ознайомчої практики.