,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У Noosphere Engineering School на базі ЧДТУ успішно пройшов он-лайн майстер-клас «FROM A JUNIOR ROBOTICS TO TEENAGE ENGINEERING»
Понеділок, 05 жовтня 2020 09:07

У Noosphere Engineering School на базі ЧДТУ успішно пройшов он-лайн майстер-клас «FROM A JUNIOR ROBOTICS TO TEENAGE ENGINEERING»

У Noosphere Engineering School на базі ЧДТУ успішно пройшов он-лайн майстер-клас «FROM A JUNIOR ROBOTICS TO TEENAGE ENGINEERING»

У четвер, 1 жовтня увага молоді, що цікавиться програмуванням, робототехнікою та інжинірингом була прикута до локації Noosphere Engineering School у Черкаському державному технологічному університеті, де в режимі реального часу за участю понад 25 учасників з усієї України відбувся он-лайн майстер-клас «FROM A JUNIOR ROBOTICS TO TEENAGE ENGINEERING».

Хлопці з робототехнічної команди CORE розповіли учасникам про лігу, в якій вони беруть участь -  FTC або First Tech Challenge, про те, як вони будували  робота, і яким він планується бути у подальшому.

На власному прикладі  молоді робототехніки показали, які завдання постають перед конструкторами, чим займаються інженери та програмісти під час виконання реальних завдань. Важливо відзначити, що упродовж майстер-класу стало зрозуміло, чому сучасним підліткам важливо розвивати свої STEM-навички, практикувати інженерні принципи, усвідомлюючи цінність наполегливої праці, інновацій та роботи в команді. 

Практична частина заходу була присвячена збірці унікального робота для учасників, що вже засвоїли напрямки Lego Mindstorms та Arduino і прагнуть освоїти навички конструювання «дорослих роботів».

Загалом, майстер-клас пройшов на високому рівні. Це був перший в Україні он-лайн захід для всіх бажаючих брати участь у змаганнях у лізі FTC (FIRST Tech Challenge) та присвячувати вільний час робототехніці та програмуванню!

Відзначимо, що захід відбувся в межах тижня програмування ЄС та ініціативи Meet and Code. Ініціатива Meet and Code проводиться за фінансування корпорації SAP ®. В Україні Meet and Code реалізується Ресурсним центром ГУРТ, який у партнерстві з TechSoup впроваджує Програму технологічної підтримки НПО України.