,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У Noosphere Engineering School на базі ЧДТУ успішно пройшов он-лайн воркшоп «We're girls and we can code it!»
Четвер, 24 вересня 2020 09:21

У Noosphere Engineering School на базі ЧДТУ успішно пройшов он-лайн воркшоп «We're girls and we can code it!»

У Noosphere Engineering School на базі ЧДТУ успішно пройшов он-лайн воркшоп «We're girls and we can code it!»

     У вівторок, 22 вересня увага молоді, що цікавиться програмуванням, робототехнікою та інжинірингом була прикута до локації Noosphere Engineering School у Черкаському державному технологічному університеті, де в режимі реального часу за участю понад 30 учасників з усієї України відбувся он-лайн воркшоп «We're girls and we can code it!».

     Дівчата-кодери познайомили всіх бажаючих з особливостями створення програмного коду в середовищі Java, а хлопці з робототехнічної команди CORE оживляли власноруч створеного робота, за допомогою створеного дівчатами коду.

    Варто відзначити активність учасників упродовж події, що надсилали власні коди для виконання роботом заданих функцій. Ті з них, що найкраще впорались із завданням, отримають цінні подарунки, а кожен з учасників – сертифікат про участь у заході.

  Використання мови програмування Java як однієї з найпопулярніших мов для бекенд-розробки, дозволило учасникам легко і просто зануритися у світ програмування. Менторство дівчат-кодерів допомогло зруйнувати гендерні стереотипи щодо професіоналізму дівчат в ІТ-сфері та, сподіваємось, залучити більше молоді (особливо дівчат) до кодування!

    В цілому, воркшоп пройшов на високому рівні, це був перший в Україні он-лайн захід із програмування роботу, що призначений для виступу в лізі FTC (FIRST Tech Challenge)!

    Варто зазначити, що захід відбувся у межахтижня програмування ЄС та ініціативи Meet and Code. Ініціатива Meet and Code проводиться за фінансування корпорації SAP ®. В Україні Meet and Code реалізується Ресурсним центром ГУРТ, який у партнерстві з TechSoup, впроваджує Програму технологічної підтримки НПО України.