,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини «Вчись! Живи! Працюй на Черкащині!» День ЧДТУ пройшов на Смілянщині
Понеділок, 21 жовтня 2019 10:22

«Вчись! Живи! Працюй на Черкащині!» День ЧДТУ пройшов на Смілянщині

«Вчись! Живи! Працюй на Черкащині!» День ЧДТУ пройшов на Смілянщині

Справжнє свято освіти і науки під традиційним гаслом «Вчись! Живи! Працюй на Черкащині!» 18 жовтня влаштував Черкаський державний технологічний університет на Смілянщині, у  закладі загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів с.Березняки Березняківської сільської ради. 

Науковий пікнік ЧДТУ з майданчиками для дослідів та практичних занять, демонстрації винаходів та сучасного обладнання, захопливі знайомства зі спеціальностями одного з провідних вишів Черкащини, пізнавальні ігри, конкурси, вікторини та квести з подарунками, – така розмаїта коловерть  викликала неабияке захоплення як в учнів, так і у вчителів закладу. Долучилися до організації Наукового пікніка і викладачі Смілянського промислово-економічного коледжу ЧДТУ.

Для старшокласників, учнів 8 – 11 класів, викладачі університету провели по три «Уроки ЧДТУ» в кожному класі з різних предметів, на яких залучали учнів до науково-дослідницької роботи, активного обговорення важливих аспектів життя молоді, пояснювали важливість володіння знаннями історії свого краю та історії власної держави, звертали увагу на питання вибору професії та орієнтування у широкому спектрі спеціальностей задля перспективного працевлаштування у своїй державі, демонстрували науково-технічні досягнення науковців та студентів свого вишу.

Упродовж наукової події відбувалося щире неформальне спілкування з ректором ЧДТУ Олегом  Григором, деканами, завідувачами кафедр, професорами і доцентами, студентами ЧДТУ. 

Свято науки на Смілянщині завершилося підписанням Договору про співпрацю між Черкаським державним технологічним університетом та ЗЗСО І-ІІІ ступенів села Березняки Березняківської сільської ради.

Колектив Березняківського освітнього закладу висловив вдячність керівництву, викладачам та студентам Черкаського державного технологічного університету за надихаючий для дітей і вчителів день, за підтримку сільської школи, за нові горизонти, які спільно відкрилися сьогодні  для інституцій освіти.