,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Першокурсники спеціальності «Статистика» ЧДТУ відвідали IT-компанію «SPD-Ukraine»
П'ятниця, 18 жовтня 2019 10:42

Першокурсники спеціальності «Статистика» ЧДТУ відвідали IT-компанію «SPD-Ukraine»

Першокурсники спеціальності «Статистика» ЧДТУ відвідали IT-компанію «SPD-Ukraine»
     Нещодавно студенти факультету інформаційних технологій і систем Черкаського державного технологічного університету, що навчаються за освітньою програмою «Аналіз даних (Data Science) та комп'ютерна статистика», побували на екскурсії в провідній IT-компанії України «SPD-Ukraine» та зустрілися з майбутніми роботодавцями. 
      Першокурсники познайомилися з Data Scientists відділу Machine Learning & AI Solutions Development Олексієм Шашлюком, Денисом Ступаком та Team Leader Юрієм Баторою. Також на зустрічі були присутні керівник SPD-University Олег Новіцький та HR Manager компанії Євгенія Полонська.
     Олексій Шашлюк розповів юним гостям про проект компанії PitchBook, над яким працює їхній відділ. PitchBook – це фінансова компанія, що надає вичерпну інформацію про приватні та державні ринки потенційним інвесторам та має офіси в Лондоні, Нью-Йорку, Сан-Франциско та Сіетлі.
     Упродовж події студенти цікавилися умовами прийняття на роботу в компанію, розпитували про професію дата сайєнтиста та про те, що потрібно знати та вміти, аби ним стати.
    Під час ознайомчого візиту завідувач кафедри статистики та прикладної математики ЧДТУ Анатолій Щерба домовився з дата сайєнтистами компанії про проведення консультацій та узгодження навчального плану, робочих програм та тем курсових проектів із відповідних дисциплін. Також учасники зустрічі попередньо узгодили проходження практик студентами у відомій ІТ-компанії. 
     Крім цього, HR Manager компанії Євгенія Полонська ознайомила студентів з умовами праці в IT-компанії, показала робочі місця співробітників, кімнати перемовин та відпочинку. 
     Загалом, екскурсія першокурсників спеціальності «Статистика» в  IT-компанію «SPD-Ukraine»  стала потужною мотивацією для здобуття майбутньої професії.