,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ та Інжинірингова лабораторія Noosphere Engineering School гостинно вітали юних пошанувачів робототехніки
Понеділок, 21 жовтня 2019 11:15

ЧДТУ та Інжинірингова лабораторія Noosphere Engineering School гостинно вітали юних пошанувачів робототехніки

ЧДТУ та Інжинірингова лабораторія Noosphere Engineering School гостинно вітали юних пошанувачів робототехніки

      18-19 жовтня 2019 року в Noosphere Engineering School пройшов загальнодоступний безкоштовний workshop «Smart city from smart kids: urban revolution».  Workshop відбувся в межах тижня програмування ЄС та ініціативи Meet and Code, що проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні  Meet and Code реалізується Ресурсним центром ГУРТ, що є партнером Глобальної мережі TechSoup.

       Заняття проводили представники команди «Kiborgs UA», неодноразові переможці всеукраїнських, європейських та світових змагань з робототехніки. Надзвичайно захопливо спостерігати, як юні тренери чудово ладнають із функціями кваліфікованих менторів. Упродовж заходу панувала атмосфера взаєморозуміння та злагодженості.
       Протягом події діти долучилися до вирішення проблем зростаючих мегаполісів і розбудови розумної, зручної та доступної інфраструктури для мешканців, що тісно переплітається з тематикою сезону FLL 2019-2020 «CITY SHAPER – формуй місто».
       Учасники об'єдналися у команди, кожна з яких створила власний унікальний програмний код, що дозволив найуспішніше виконати місію (оцінювалися час і технологія). Крім того, на тематичному полі учасники склали та запрограмували автономного робота  для виконання місій в контексті проблематики великих міст: інтенсивний трафік, безпека, інноваційна інфраструктура, екологія, рекреаційні зони. Діти «граючись» занурилися в ці проблеми та запропонували власне інноваційне їх вирішення на основі проектної діяльності.
       Наприкінці події кожен отримав сертифікат учасника, а також можливість участі у відборі до нового «будівельного» сезону FLL 2019-2020.
      Загалом, тематика заходу була корисною та цікавою для всіх небайдужих до проблем сучасних мегаполісів, а особливо для дітей, які хочуть спробувати себе у робототехніці та прагнуть  вдосконалювати свої знання в галузі інженерії, програмування та навколишнього середовища.