,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти та викладачі ЧДТУ влаштували виїзний семінар у музеї народної архітектури та побуту України
Четвер, 13 червня 2019 09:02

Студенти та викладачі ЧДТУ влаштували виїзний семінар у музеї народної архітектури та побуту України

Студенти та викладачі ЧДТУ влаштували виїзний семінар у музеї народної архітектури та побуту України

7 червня викладачі та студенти факультету гуманітарних технологій Черкаського державного технологічного університету, за фінансової підтримки профспілкового комітету ЧДТУ, провели виїзний розширений міжкафедральний навчально-науковий семінар «Етнографічні особливості культури українського народу» в «Національному музеї народної архітектури та побуту України» в Пирогово, що поблизу Києва.

На території архітектурно-ландшафтного комплексу представлені усі історико-етнографічні регіони України, зокрема Середня Наддніпрянщина, Слобожанщина, Полісся, Поділля, Карпати та Південь України.

Під час заходу супроводжуючий екскурсовод Олена познайомила з історією, звернула увагу на побут українців, розповіла про традиції наших предків. Студенти мали змогу погуляти тихими вуличками поміж автентичних українських хат, церков, млинів, адже всі вони привезені з різних регіонів України.

- Цікаво було побачити не лише житло українців, а й тогочасні виробничі споруди, зокрема тартаки (лісопилки), сукновальні, олійниці, кузені та млини, без яких важко уявити українцям життя та економічну діяльність, - діляться враженнями студенти спеціальності «Історія та археологія».

Всі учасники виїзного навчально-наукового семінару сподіваються, що такі заходи стануть традицією не лише задля пізнання історії та культури рідного краю, а й задля особистого збагачення та кращого розуміння один одного завдяки невимушеній надихаючій атмосфері.