,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ пройшов кліматичний челендж
Середа, 12 червня 2019 09:08

У ЧДТУ пройшов кліматичний челендж

У ЧДТУ пройшов кліматичний челендж

11 червня на Площі Знань ЧДТУ у межах Європейського тижня сталої енергії відбувся вже традиційний кліматичний челендж, ініціаторами якого виступили: Черкаська обласна організація Всеукраїнської Екологічної Ліги, Всеукраїнська дитяча спілка «Екологічна варта», національний молодіжний центр «Екологічні ініціативи» та Черкаський державний технологічний університет.

– Сьогодні світ ставить перед нами низку викликів пов’язаних зі станом навколишнього природного середовища. Черкаський державний технологічний університет не стоїть осторонь актуальних екологічних питань і намагається активно долучатися до вирішення тих задач, які ставить регіон, які ставить наша країна і весь світ, – зазначив у вітальному слові проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків ЧДТУ Еміль Фауре.

Під час кліматичного челенджу в ЧДТУ можна було відвідати наукові лабораторії просто неба та взяти участь у кліматичних дослідах, відвідати «Енергетичний еспериментаріум», долучитися до майстер-класу «Енергетичний аудит в навчальному закладі та побуті», а також здійснити цікаву екскурсію до сонячної електростанції, якою пишається Черкаський державний технологічний університет. Крім цього, учасники події також мали нагоду пограти в кліматичній ігротеці та здобути нові знання на тренінгах з енергоефективності та подискутувати під час відкритої зустрічі «Як бути більш екологічними в повсякденному житті» та поспілкуватися з представниками громадської організації PreciousLab про збереження екологічного середовища у повсякденному житті.

Протягом кліматичного челенджу Черкаський державний технологічний університет розгорнув науковий пікнік, де факультети та кафедри освітнього закладу представляли свої здобутки та досягнення, зокрема прилади і розробки, які стосуються енергетики, теплозбереження, новітніх технологій. До того ж, викладачі та студенти привертали увагу гостей університету цікавими вікторинами, квестами та винаходами.

Вже традиційно проводимо кліматичний челендж котрий рік поспіль у Черкаському державному технологічному університеті. Ми дуже раді, що в Черкасах діти долучаються до цих заходів, тому що виховання культури поведінки з користування енергоресурсами – сьогодні надзвичайно важливе, наголосив  енергоменеджер департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Тимур Баштаєв. – До того ж, хочу запросити всіх на урочисте закриття Європейського тижня сталої енергетики відбудеться 12 червня о 16:00 у Долині Троянд.