,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студент ЧДТУ став призером всеукраїнської олімпіади з робототехніки
Четвер, 30 травня 2019 09:26

Студент ЧДТУ став призером всеукраїнської олімпіади з робототехніки

Студент ЧДТУ став призером всеукраїнської олімпіади з робототехніки

23-25 травня Одеська національна академії харчових технологій провела Другий відкритий тур Всеукраїнської олімпіади «Робототехніка», в якому взяли участь 30 команд та понад 50 студентів з 12 закладів вищої освіти, зокрема з Одеси, Львова, Івано-Франківська, Харкова, Сум, Черкас, Тернополя, Києва, Дніпра, та Запоріжжя. Серед учасників і представники кафедри приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій факультету електронних технологій і робототехніки Черкаського державного технологічного університету.  

Для участі в Олімпіаді студенти створювали та розробили програмне забезпечення управління автоматизованими машинами на прикладі моделей машин розміром 1:10 – 1:18 і. Чотирьохколісні боліди їздили на 75-метровій трасі, котра офіційно визнана найдовшою з пристосованих для Roborace в Європі.

Команди виконували завдання з побудови автономного робота-автомобіля, який без втручання водія повинен автоматично знайти по трасі правильну траєкторію руху за допомогою датчиків. Завдяки цим датчикам робот-машина міг визначити, чи є перешкоди на дорозі, в який бік буде наступний поворот тощо. Метою таких змагань є стимулювання технічної творчості та змагального духу серед молоді, створення технічного співтовариства, популяризація робототехніки серед студентів технічних вузів.

За результатами змагань студент 4-го курсу групи П-54 кафедри приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій Євгеній Пащенко виборов 2 місце, а його одногрупник Михайло Подоляк посів 5-те місце у Другому відкритому турі Всеукраїнської олімпіади «Робототехніка». Науковий керівник студентів доцент кафедри приладобудування, мехатроніки та комп'ютеризованих технологій ЧДТУ Сергій Філімонов взяв активну участь у роботі журі олімпіади та отримав Подяку від організаційного комітету Всеукраїнської олімпіади з робототехніки.