,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ стартував Тиждень безпеки дорожнього руху
Вівторок, 07 травня 2019 15:25

У ЧДТУ стартував Тиждень безпеки дорожнього руху

У ЧДТУ стартував  Тиждень безпеки дорожнього руху

     6-12 травня по всій Україні проходить Тиждень безпеки дорожнього руху (ТБДР). «Лідерство в галузі безпеки дорожнього руху» - таке гасло цьогорічного Тижня. І що казати, в нашій країні питання безпеки на дорогах є складним і болючим.

     Черкаський державний технологічний університет вдало розпочав Тиждень безпеки дорожнього руху цікавим заходом. У понеділок 6 травня на великій перерві у вестибюлі першого корпусу університету кафедра безпеки життєдіяльності ЧДТУ жваво презентувала всі ті задачі, що поставив перед суспільством п’ятий Глобальний ТБДР ООН. Була підготовлена ціла локація, що привернула до себе увагу оточення. Студенти могли покерувати авто у відомій грі Need for speed. Це, до речі, єдиний варіант, де автошлях дозволяє помилятися. Поруч проходила презентація, де під печальну музику йшов відеоряд з результатами таких помилок на реальних дорогах, показувалась статистика ДТП в Україні. Крім цього під час заходу можна було переглянути літературу з правил дорожнього руху, яку надала для події Автошкола ЧДТУ.

     Справжньою родзинкою стала виставка від представників Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля. Колектив навчальної пожежно-рятувальної частини ЧІПБ продемонстрував комплект сучасного аварійно-рятувального обладнання та спорядження, яке застосовується під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод. Співробітники та студенти навчального закладу отримали майстер-клас з фунціонування цього обладнання. А це й гідравлічні розтискачі та насосні станції, домкрати, пневматична подушка тощо.

     Дякуємо нашим колегам з ЧІПБ за можливість доторкнутись до обладнання, яке, дай Бог, в реальному житті доведеться використовувати лише у виключних випадках.

     Всім бажаємо безпечного дорожнього руху!