,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Представники ЧДТУ долучилися до організації виставки «Погляд на війну та мир»
Вівторок, 07 травня 2019 14:29

Представники ЧДТУ долучилися до організації виставки «Погляд на війну та мир»

Представники ЧДТУ долучилися до організації виставки  «Погляд на війну та мир»

     6 травня у Черкаському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки  «Погляд на війну та мир». Більше 40 світлин фотографів-аматорів відібрали для експозиції молоді активісти, представники Ротаракт та Ротарі клубу Черкаси, серед яких студенти Черкаського державного технологічного університету, що разом з викладачами кафедри філософських і політичних наук, як майбутні модератори та учасники розбудови миру, вже сьогодні розуміють – їм творити майбутнє України і втілювати свої мрії та бажання жити в країні без війни.

     – Ротарійська Ініціатива з розбудови миру для України вразила фразою, яку багато хто з вас чув під час Тижня сучасної філософії у Черкаському державному технологічному університеті,  «Це ви знаєте, що ту вашій країні йде війна, а світ про це знає?». Тому, це наша маленька спроба донести до світу наш біль, наш неспокій, наше бажання отримати мирне небо у своїй країні, яку ми любимо і якою ми пишаємося, – зазначила, звертаючись до аудиторії, модераторка фотопроекту, завідувачка кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ, професор Анжела Бойко.

     Автори фоторобіт, представлених на виставці, ініційованій і організованій  волонтерами, громадськими активістами та черкаськими Ротарійцями, –  непрофесійні фотографи,  які пропустили через серце та душу епізоди війни, і саме тому їхні світлини ще відвертіше сприймаються глядачем.
     Під час заходу гості та учасники мали можливість не лише переглянути унікальні світлини з передової ОOС (АТО), а й послухати виступи українських військових, волонтерів, організаторів виставки та представників громадських організацій Черкащини. Окрім цього,  протягом події всі, хто не словом, а ділом прагнуть наблизити мир у нашій країні, скористалися нагодою збагатитися новими знайомствами та спілкуванням, поділитися враженнями від світлин та ідеями розбудови миру в Україні.
     Експозиція «Погляд на війну та мир» триватиме з 6 до10 травня 2019 у Черкаському обласному художньому музеї.

     Фото «Нова Доба» Олександр Рибалка.