,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 7 травня – День радіо
Вівторок, 07 травня 2019 10:18

7 травня – День радіо

7 травня – День радіо
      З 1945 року День радіо відзначається щорічно 7 травня і вважається святом працівників всіх галузей зв’язку, радіоаматорів і радіожурналістів.
     На сьогодні радіозв’язок пройшов величезний шлях у своєму розвитку, радіотехнології продовжують розвиватися та становити невід’ємну частину нашого повсякденного життя.
    Викладачі та студенти кафедри радіотехніки, телекомунікаційних і робототехнічних систем факультету електронних технологій і робототехніки ЧДТУ щодня працюють над розвитком професійних вмінь і навичок та над вдосконаленням технологій радіозв’язку. Відтак, колективна аматорська радіостанція, яка вже тривалий час успішно функціонує у Черкаському державному технологічному університеті, неодноразово виборювала перші місця на багатьох міжнародних змаганнях із радіозв’язку на коротких хвилях. А Музей історії радіотехніки імені професора Юрія Кунченка, в якому представлені експонати, пов'язані з іменами видатних українських вчених, що зробили значний внесок у розвиток радіотехнічної науки, слугує не лише скарбницею унікальних експонатів, а й джерелом для написання курсових та дипломних робіт студентам спеціальності «Телекомунікації та радіотехніка». Крім цього, на матеріалах музею можна вивчити історію розвитку радіотехніки протягом минулого століття. 
    Вітаємо дружну родину кафедри радіотехніки, телекомунікаційних і робототехнічних систем Черкаського державного технологічного університету з професійним святом і зичимо, щоб радіохвилі ваших фахових та особистих досягнень не зазнавали перешкод!