,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ пройшов День кафедри технології та обладнання машинобудівних виробництв
Четвер, 25 квітня 2019 14:29

У ЧДТУ пройшов День кафедри технології та обладнання машинобудівних виробництв

У ЧДТУ пройшов День кафедри технології та обладнання машинобудівних виробництв

24 квітня у Черкаському державному технологічному університеті у межах Дня кафедри технології та обладнання машинобудівних виробництв відбувся круглий стіл із представниками підприємств, організацій, науковцями, викладачами та студентами, під час якого порушили актуальні питання, які сьогодні хвилюють як роботодавців, так і тих, хто покликаний готувати кваліфіковані кадри для підприємств.

Основною метою першої частини круглого столу: «Системи автоматизованого проектування деталей і обладнання на сучасному підприємстві. Можливості ІТ-технологій та комп’ютерного  3d конструювання деталей і механізмів у ЧДТУ» визначили популяризацію Черкаського державного технологічного університету у напрямку підготовки висококваліфікованих фахівців машинобудівної галузі, адже головним завданням кафедри є налагодження співпраці з підприємствами регіону задля підготовки фахівців, яких потребує сьогодні народногосподарський комплекс.

- Сьогодні Черкаський державний технологічний університет - єдиний технологічний навчальний заклад вищої освіти в Черкаській області. Ми раді співпрацювати з потужними підприємствами нашого регіону задля розвитку Черкащини, адже кафедра технології та обладнання машинобудівних виробництв ЧДТУ єдина в регіоні, яка готує фахівців машинобудівної галузі, – зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.

До круглого столу, окрім адміністрації, викладачів та студентів Черкаського державного технологічного університету долучилися представники підприємств Черкас та області: ТОВ ФІРМА «СЕМПАЛ КО ЛТД», ТОВ «Юджин ЛТД», ПП «Фотоніка Плюс», ДП НВК «Фотоприлад», ПАТ «Автомобільна компанія «БОГДАН МОТОРС», ТОВ «Черкаси Елеватор Маш», ПП «Аргус-Сервис»,ТОВ «ГРУПА ВЕНЕТО».

– Вже не один рік ми співпрацюємо зі школами, професійно-технічними закладами, технікумами та роботодавцями. Роботодавцями є і наші колишні випускники, з якими ми продовжуємо ефективно співпрацювати, адже виш потрібен для того, щоб сформувати певну еліту нашого регіону і забезпечити роботодавців висококваліфікованими кадрами, – наголосив завідувач кафедри технології та обладнання машинобудівних виробництв ЧДТУ Георгій Канашевич.

Паралельно з роботою круглого столу проходила виставка винаходів та наукових здобутків викладачів і студентів кафедри, де можна було ознайомитися з сучасними розробками та досягненнями науковців із використанням ІТ-технологій. Демонстрація сучасних винаходів таких як  модель пристрою для лазерного скрайбування тонких пластин, модель робота-маніпулятора, оптичний прилад (Інтерферометр) для визначення площинності поверхні (випускна робота бакалавра 2019 року Романа Кошового), лазерний гравер тощо, не лише привертала увагу гостей навчального закладу та спонукала до обміну контактною інформацією з перспективою співпраці, підкреслюючи високий рівень викладачів та студентів кафедри технології та обладнання машинобудівних виробництв ЧДТУ. Вже не один рік науковці кафедри, завдяки добре налагодженій мережі партнерських зв'язків, мають можливість отримувати необхідні комплектуючі деталі для своїх проектів з будь-якого куточку світу.

Під час другого засідання круглого столу учасники акцентували увагу на вимогах сучасного підприємства до випускників закладів вищої освіти з прикладної механіки. Перший проректор Черкаського державного технологічного університету Євген Ланських ознайомив присутніх з особливостями дуальної освіти в Україні, яка швидко набирає популярності серед молодості. Крім цього, під час обговорення керівники організацій спробували визначити оптимальну модель фахівця з машинобудування для своїх підприємств, учасники піднімали питання практики студентів на виробництві, працевлаштування випускників ЧДТУ та підвищення кваліфікації працівників підприємств.

Протягом живої дискусії за круглим столом та під час роботи виставки свої ідеї та перспективи співпраці задля підтримки розвитку машинобудівної галузі на Черкащині висловили проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків Еміль Фауре, проректор з гуманітарно-виховних питань Валентин Лазуренко, декан факультету комп’ютеризованих технологій машинобудування та дизайну Микола Підгорний, заступник декана факультету електронних технологій і робототехніки Олександр Гавриш, професор Юрій Лега,  завідувач кафедри фізики та прикладного матеріалознавства  В’ячеслав Ващенко, завідувач кафедри проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління Василь Осипенко, кандидат технічних наук Володимир Фірсов, кандидат технічних наук Олена Алексєєва, представники організацій та підприємств регіону.