,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У межах Тижня охорони праці в ЧДТУ обговорювали психологію безпеки
Четвер, 25 квітня 2019 14:01

У межах Тижня охорони праці в ЧДТУ обговорювали психологію безпеки

У межах Тижня охорони праці в ЧДТУ обговорювали психологію безпеки

25 квітня естафету проведення заходів у межах Тижня охорони праці підхопила кафедра Безпеки життєдіяльності із лекцією-презентацією «Як передбачати небезпеки в новітніх професіях. Психологія безпеки».

На початку заходу завідувач кафедри безпеки життєдіяльності ЧДТУ Сергій Ротте акцентував увагу, що в цьому році відзначається сторіччя з моменту утворення Міжнародної організації праці (МОП), яка була заснована у 1919 році урядами різних країн для підтримки міжнародного співробітництва у справі забезпечення миру в усьому світі й зменшення соціальної несправедливості за рахунок поліпшення умов праці. МОП приймає різні конвенції і розробляє рекомендації, а також встановлює міжнародні стандарти у сфері праці, зайнятості, професійної підготовки, умов праці, соціального забезпечення, безпеки праці й охорони здоров'я. Україна є членом МОП, тому повинна дотримуватись документів, які видає ця організація.

Далі була проведена лекція, яка стосувалась безпечності професій майбутнього. Це, наприклад, ІТ-медики, урбаністи-екологи, біофармакологи, дизайнери емоцій, проектувальники нейроінтерфейсів тощо. Забезпечити безпечні умови праці на таких робочих місцях можливо, лише проаналізувавши всі потенційні фактори. Робити це необхідно, щоб забезпечити пріоритет життя та здоров’я людей.

Під час лекції проректор ЧДТУ Микола Куницький також наголосив на життєвій необхідності дотримуватись правил безпеки та охорони праці, а начальник відділу охорони праці та цивільного захисту Майїса Тарасенко нагадала, які важливі питання з охорони праці вже були розглянуті протягом Тижня, а також, що найголовніше, розповіла про ініціативи та заходи, які було втілено в Черкаському державному технологічному університеті.

Цікавою та змістовною була доповідь викладача Наталії Пшенишної, яка  ознайомила аудиторію з питаннями психології, видами натовпу та його загальними характеристиками. Були також розглянуті питання, як правильно одягнутися, збираючись в людне місце, як правильно поводитись у натовпі.