,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ стартував Тиждень науки
Понеділок, 15 квітня 2019 16:04

У ЧДТУ стартував Тиждень науки

У ЧДТУ стартував Тиждень науки

     15 квітня у Черкаському державному технологічному університеті традиційно навесні розпочався Тиждень науки в ЧДТУ, під час якого проходять наукові конференції, семінари, тренінги та демонстрації здобутків і досягнень у галузі науки викладачів та студентів університету.

     - Університет без наукових досягнень не може вважатися університетом, адже сьогодні рейтинг закладу вищої освіти визначається ефективністю наукових досліджень та розробок,  – зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор. – Протягом цього тижня ми підводимо певні підсумки наукових здобутків викладачів і студентів та обговорюємо перспективи розвитку наукової галузі в Черкаському державному технологічному університеті.

      Розпочав низку заходів, присвячених науці в Черкаському державному технологічному університеті, директор ТОВ «Антиплагіат» Андрій Сідляренко з семінару на тему: «Впровадження принципів академічної доброчесності у ЗВО: інформаційні технології на варті якості освіти».

      Під час семінару директор ТОВ «Антиплагіат» звернув увагу на академічну доброчесність, адже в процесі навчання чи досліджень, студенти, викладачі та науковці мають керуватися, передусім, принципами чесності, чесної праці та навчання. Андрій Сідляренко розповів про онлайн-сервіс з перевірки робіт на ознаки плагіату «Unicheck», який вчасно надає підтримку своїм користувачам та може адаптувати систему відповідно до потреб навчальних закладів. Спікер ознайомив учасників семінару з перевагами такого сервісу та принципами користування ним.

      –Тільки синергія людини і програмного забезпечення може дати дійсно якісні результати!,– наголосив Андрій Сідляренко.

Наприкінці інформативного виступу Андрія Сідляренка студенти та викладачі мали змогу поставити спікеру запитання та отримати на них розгорнуті відповіді.

      Естафету наукових подій у Черкаському державному технологічному університеті перейняла експерт з розробки та подання грантових заявок та фандрайзингу, директорка Черкаської агенції регіонального розвитку Любов Ропало з антитренінгом «Як НЕ отримати грант від донора».

 Під час такого заходу учасники дізналися, що варто робити, аби не отримати грантової підтримки від донорів.

       Учасники тренінгу почули цілу низку  антипорад для подачі заявки на конкурс грантів, зокрема: не читати умови грантового конкурсу; ігнорувати вказівки, методичні рекомендації, дедлайни; змінювати форму заявки та бюджету; забути про логіку в заявці;  використовувати абревіатури та специфічні слова;писати багато «води»; перевищувати зазначений донорами бюджет;не шукати партнерів тощо.

Якщо ж робити усе з точністю до навпаки, то шанси отримати грант від донорів значно збільшаться.

     - Грантовий світ це не про злам системи, це про правила, за якими треба діяти, задля вирішення суспільнозначимих проблем,– наголосила під час тренінгу Любов Ропало.

     Завершився перший день Тижня науки в ЧДТУ презентаціями наукової діяльності кожного факультету Черкаського державного технологічного університету. Всі кафедри ознайомили аудиторію з власними науковими досягненнями, що відповідають потребам економіки та суспільства.