,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ пройшов обласний фестиваль робототехніки «Робофест ЧДТУ – 2019»
Середа, 10 квітня 2019 17:05

У ЧДТУ пройшов обласний фестиваль робототехніки «Робофест ЧДТУ – 2019»

У ЧДТУ пройшов обласний фестиваль робототехніки «Робофест ЧДТУ – 2019»

     10 квітня до Черкаського державного технологічного університету завітали школярі з усіх куточків Черкащини на обласний фестиваль робототехніки «Робофест ЧДТУ – 2019». Цьогоріч учасниками свята робототехніки, яке організував факультет електронних технологій і робототехніки ЧДТУ за підтримки Черкаської обласної державної адміністрації та профспілкового комітету ЧДТУ, стали представники 22 закладів освіти області, зокрема 6 загальноосвітніх шкіл Черкас.

    «Робофест ЧДТУ» ставить за мету активізацію творчого життя юнацької молоді та зміцнення дружніх зв’язків, креативності та командної співпраці між вихованцями різних навчальних закладів області;  виявлення та підтримку молодих талантів, надання їм можливості реалізувати свій творчий потенціал, а також залучення юнацької молоді до напрямку робототехніки сучасних інновацій, розвитку власних ідей та проектів.

     – Сьогодні в Черкаському державному технологічному університеті велике свято, адже до нас завітало молоде покоління, яке є гордістю нашої країни, – зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.   Окрім основного навчання, ця прогресивна молодь вивчає робототехніку. Я впевнений, що чимало представників молодшого покоління досягне вагомих успіхів у своїй майбутній роботі, і завдяки їм наша держава буде успішною.

      На фестиваль з робототехніки до Черкаського державного технологічного університету завітали шановані гості: начальник управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Валерій Данилевський, заступник міського голови Ігор Волошин, заступник начальника управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Оксана Сімушіна, ректор КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників» Наталія Чепурна та ініціатор робототехнічного руху на Черкащині, колишній голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

     – Ті, хто сьогодні займаються робототехнікою, вже зробили крок у майбутнє, адже робототехніка – це та професія, це той напрямок, який буде дуже активно втілюватися у нашій державі. Я всіх вітаю з активним рухом вперед, з тим, що ви розвиваєтеся та вдосконалюєте свою майстерність, наголосив у вітальній промові начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський, побажавши всім учасникам фестивалю успіхів та перемоги.

     Заступник міського голови Ігор Волошин передав учасникам Робофесту найщиріші вітання від міського голови міста Черкаси Анатолія Бондаренка, виконавчого комітету та всього депутатського корпусу і подякував організаторам за чудове свято розуму, кмітливості та натхнення.

     – Сьогодні у нашому місті свято, адже найкращі, найталановитіші, найрозумніші, найкреативніші діти, молодь всієї області завітала до Черкаського державного технологічного університету. Міська рада всебічно намагається сприяти розвитку робототехніки та точних наук, і сьогодні, як логічне продовження нашої діяльності, ми бачимо зв'язок між середньою і вищою школою. Я вважаю, що за нашою молоддю майбутнє країни, і я переконаний, що український розум ще покаже всьому світові, як потрібно жити і розвиватися, – зазначив у вітальному слові Ігор Волошин.

     Після теплих слів привітань, гості фестивалю ознайомилися з проектними роботами конкурсантів, зокрема переглянули проекти творчих ідей «Робототехніка очима школярів», конкурсну виставку творчих робіт та технічних проектів на основі LEGO, Arduino та інших комплектуючих, відвідали перегони мобільних роботів на основі LEGO, чи Arduino. Крім цього, гості події стали свідками відкриття інжинірингової лабораторії «Noosphere Engineering School», де юні винахідники продемонстрували можливості радіокерованих моделей та запрограмованих мобільних робототехнічних платформ.

      До того ж, у межах «Робофест ЧДТУ-2019» відбувся квест «Цілі сталого розвитку» від Інформаційного центру Євросоюзу в Черкаській області та круглий стіл на тему «Розвиток робототехніки в закладах освіти Черкаської області: сучасний стан та перспективи».

      Наприкінці фестивалю переможці конкурсних змагань отримали Дипломи та подарунки від партнерів Черкаського державного технологічного університету компаній Jabil та Noosphere, а всі конкурсанти – Сертифікати учасників обласного фестивалю з робототехніки «Робофест ЧДТУ-2019».

     Про обласний фестиваль робототехніки «Робофест ЧДТУ – 2019» йдеться у сюжеті UA: Черкаси