,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Науковець ЧДТУ взяв участь в урочистому засіданні Української технологічної академії
П'ятниця, 29 березня 2019 10:11

Науковець ЧДТУ взяв участь в урочистому засіданні Української технологічної академії

Науковець ЧДТУ взяв участь в урочистому засіданні Української технологічної академії

     25 березня в Києві  відбулося урочисте засідання Української Технологічної академії з нагоди 75-річчя Президента УТА, академіка, доктора технічних наук, професора Ігоря Половникова, у якому взяв участь представник  Черкаського державного технологічного університету  доктор  технічних наук УТА, академік, голова Черкаського регіонального відділення УТА, викладач кафедри  хімічних технологій  та водоочищення ЧДТУ Володимир Унрод.

     Українська технологічна академія, визнана ЮНЕСКО та внесена до офіційного переліку «Academies Science»,багато років активно співпрацює з Черкаським державним технологічним університетом згідно з угодою про творчу співпрацю в галузі проведення спільних конференцій, видавничої діяльності. До того ж, УТА сприяє підготовці фахівців високої кваліфікації шляхом просування наукових досягнень вчених як в Україні так і за кордоном.

     На урочисте зібрання всеукраїнської громадської організації завітали відомі  вчені, посадовці, політики, громадські діячі, представники духовенства, науковці Національної Академії наук України,  керівники провідних вищих навчальних закладів, науково-дослідних інститутів, представники регіональних відділень УТА (Харкова, Вінниці, Одеси, Полтави, Черкас) та керівники закордонних відділень  Української технологічної академії з Польщі,  Сербії, Словенії, Італії, Грузії, Білорусі, КНР.

     Під час засідання учасники привітали Президента УТА Ігоря Половникова з ювілеєм, зокрема Володимир Унрод передав ювіляру Вітальну адресу від ректора ЧДТУ Олега Григора та поздоровлення від  Черкаського регіонального відділення УТА.

     Крім цього, на засіданні обговорили перспективи розвитку сучасних технологій, зокрема в  агропромисловому комплексі, машинобудівній та медичній галузях,  технології виробництва   керамічних та полімерних композиційних  матеріалів,   харчової продукції, соціально-гуманітарному  напрямку тощо. У виступах прозвучали звіти про виконану роботу з впровадження сучасних досягнень вчених в галузях АПК, новітніх технологій у розробці полімерних і композиційних матеріалів, медичних досягнень у хірургії, екологічних рішень з утилізації промислових і побутових відходів та пропозиції щодо шляхів впровадження спільних інвестиційних програм з пріоритетних напрямів розвитку науки і технологій, зокрема для оборонної промисловості.

      Вже понад 25 років Українська технологічна академія - об’єднує більше, ніж 1200 вчених, філософів, політиків, громадських діячів, бізнесменів та виробників з метою впровадження  наукових досягнень , у яких виділяються пріоритетні наукові напрямки: фундаментальні, прикладні та науково-дослідні, експериментальні та конструкторські розробки. УТА активно розвивається,  не зупиняючись ні на мить, ефективно примножує свої досягнення та здобутки.