,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У межах Тижня сучасної філософії в ЧДТУ Дірк Люстіг представив Ротарійську ініціативу
Вівторок, 26 березня 2019 19:46

У межах Тижня сучасної філософії в ЧДТУ Дірк Люстіг представив Ротарійську ініціативу

У межах Тижня сучасної філософії в ЧДТУ Дірк Люстіг представив Ротарійську ініціативу
     У Черкаському державному технологічному університеті триває насичений, пізнавальний та цікавий Тиждень сучасної філософії, ініційований кафедрою філософських і політичних наук.
     – Другий день Тижня сучасної філософії в ЧДТУ присвячений актуальному для сьогодення питанню – питанню миру, – зазначила у вітальному слові завідувачка кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ Анжела Бойко. – Сьогодні ми з вами формуємо разом дискусійну платформу. Це певний експеримент, зокрема соціальний експеримент для того, щоб поглянути на питання миру з точки зору світогляду. Ми поговоримо про те, що нам треба зробити, щоб мир панував у наших душах, у наших серцях, у нашому світогляді та в нашій країні.
      Сьогодні гостем Черкаського державного технологічного університету став заступник Голови комітету розбудови миру в Україні Дистрикту Ротарі Інтернешнл, офіційний спікер ООН, медіатор, миротворець Дірк Люстіг, який познайомив учасників заходу з Ротарійською ініціативою з розбудови миру
      Ротарі — це глобальна потужна мережа громадських добровольців, яка існує вже 114 років і членами якої є 1,2 млн лідерів бізнесу та представників професійної еліти у понад 200 країнах світу. Ротарі Клуби є нерелігійними, неурядовими, відкритими для будь-якої раси, культури і віросповідання. 
    На початку зустрічі Дірк Люстіг розповів аудиторії про історію створення мережі Ротарі, ключові напрями діяльності ротарійців та пріоритетні завдання, які перед собою ставлять учасники Ротарі, навівши приклади успішних проектів, втілених ротарійцями.
    Ротарійці – це люди, які доводять справу до кінця, адже основний девіз Ротарі – служіння понад власне Я, – наголосив Дірк Люстіг. – Наразі найголовніший напрямок діяльності Ротарі  – промоція миру.
    Медіатор та миротворець Дірк Люстіг поділився з аудиторією сторінками власної біографії, зазначивши коли і чому він потрапив до України, та як складалася його доля тут протягом чверті століття, які зміни він бачив на власні очі та свідком яких подій став особисто.
    Особливу увагу швейцарець приділив Ротарійській ініціативі розбудови миру в Україні, розповівши дві особисті історії, що спонукали його приєднатися до цієї ініціативи. Під час своєї промови Дірк Люстіг чітко окреслив подальші кроки для реалізації проекту, закликавши до співпраці, обміну ідеями та об’єднання зусиль.
    Ми маємо створити діалог. Налагодження діалогу – це сумлінна кропітка робота, яка пришвидшить зміни в Україні. Україна – це європейська держава і ми маємо докласти максимум зусиль, щоб змінити ситуацію в країні на краще,  – запевнив Дірк Люстіг.