,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ пройшов тренінг-дискусія від Представництва ЄС
Вівторок, 26 березня 2019 11:02

У ЧДТУ пройшов тренінг-дискусія від Представництва ЄС

У ЧДТУ пройшов тренінг-дискусія  від Представництва ЄС

25 березня у межах офіційного візиту делегації Представництва Європейського Союзу в Україні у Черкаському державному технологічному університеті пройшов тренінг-дискусія «European projects lab for NGOs».

Під час заходу представники громадських організацій, що займаються утвердженням європейських цінностей, мають досвід співпраці з проектами Євросоюзу та зацікавлені в продовженні такої співпраці, або розглядають можливість розпочати таку діяльність, мали нагоду презентувати власні проекти, які отримали грантову підтримку від ЄС, та поділитися своїми ідеями для грантових заявок.

  Крім цього, експерт з розробки та подання грантових заявок та фандрайзингу, директорка Черкаської агенції регіонального розвитку Любов Ропало провела антитренінг «Як НЕ отримати грант від донора», на якому представники неурядових організацій в режимі реверсивного мозкового штурму дізналися, що саме не варто робити, аби отримати грантову підтримку від ЄС.

  Учасники антитренінгу почули цілу низку  антипорад для подачі заявки на конкурс грантів, зокрема: не читайте умови грантового конкурсу; ігноруйте дедлайни; змінюйте форму заявки та бюджету; забудьте про логіку в заявці;  використовуйте абревіатури та специфічні слова, пишіть багато «води»; перевищуйте зазначений донорами бюджет тощо.
Якщо ж робити усе з точністю до навпаки, то шанси отримати грант від Європейського Союзу значно збільшаться, адже головне побажання організаторів:   «Не подавайтесь на грантові конкурси ЄС. Вигравайте їх!»

Варто зазначити, що кожна представлена на тренінгу громадська проектна ініціатива після обговорення отримала експертну оцінку від Любові Ропало.