,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбувся конкурсний розгляд проектів студентів-дизайнерів
Вівторок, 18 грудня 2018 12:21

У ЧДТУ відбувся конкурсний розгляд проектів студентів-дизайнерів

У ЧДТУ відбувся конкурсний розгляд проектів студентів-дизайнерів

14 грудня в Черкаському державному технологічному університеті відбувся конкурсний розгляд дизайн-проектів, які розробили студенти 1 курсу магістратури Сергій Нестеренко, Інна Московенко, Вікторія Максимчук та Валерія Овчаренко під керівництвом кандидата мистецтвознавства, доцента кафедри дизайну та керівника освітнього напряму «Дизайн середовища» Наталії Сергеєвої.

Загальним завданням роботи стала пропозиція щодо проектування конкретної території парку відпочинку та реабілітації (зокрема й для людей з особливими потребами) у межах великої паркової зони у місті Черкаси. Оригінальне художньо-композиційне вирішення території парку мало включати в себе низку функціональних об’єктів: комплекс спортивних майданчиків; бігову та велосипедну доріжки; тренажерну залу; майданчик зі спеціальними тренажерами; будівлі адміністрації парку; центр (зони) дитячої творчості; дитяче кафе з літнім майданчиком; літній (відкритий) театр; басейн для занять з гідротерапії; готель; зони для занять з гіпнотерапії (критий та відкритий манежі, майданчик для вигулу коней).

До конкурсної комісії увійшли: Ірина Брик, архітектор, дизайнер, засновник «IRENA BRYK Platform»; Леся Валяєва, голова громадської організації «ЖИТТЯ БЕЗ БАР'ЄРІВ», регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВР України в Черкаській області; Олександр Згіблов, директор ТОВ «ГРУПА «ВЕНЕТО», депутат міської ради; Василь Соломаха, директор будівельної компанії; Григорій Коломієць, громадський активіст.

За результатами конкурсу було обрано два проекти, які, в подальшому, будуть доопрацьовуватися як студентами-дизайнерами щодо конкретизації вигляду малих архітектурних форм й інтер’єрів приміщень, так і іншими необхідними у завершенні остаточної розробки фахівцями. Всі учасники конкурсу отримали заохочувальні призи, а переможці — Вікторія Максимчук та Сергій Нестеренко розділили між собою грошову винагороду. Проте, найбільшим надбанням для майбутніх дизайнерів стали реальні професійні поради, пропозиції працевлаштування, а також зацікавленість й щира підтримка завідувачки кафедри дизайну Наталії Романенко, декана факультету комп’ютеризованих технологій машинобудування та дизайну Миколи Підгорного та ректора Черкаського державного технологічного університету Олега Григора.